בשנים האחרונות הזרזירים חוזרים בהמוניהם לישראל לאחר שנעדרו זמן רב מהאזור. בכל רחבי הארץ מדווחים על תופעה מדהימה ביופיה: להקות ענקיות שמעופפות בשמיים בענני ענק שחורים.
עשרות אלפי זרזירים הגיעו בתקופה האחרונה לאזור הנגב המערבי כדי לבלות את החורף בחמימות של ישראל. בשנים האחרונות מצאו הזרזירים את מקום לינתם באזור מושב תדהר שבמועצה האזורית בני שמעון, בסמוך לנחל גרר. שם הם מתקצבים ללינות משותפות על עצים ובקנים. גם השנה הם מגיעים באלפיהם לפארק המחזור והחינוך הסביבתי דודאים, שם הם מוצאים מזון למחייתם.
לדברי פרופסור יוסי לשם, מאוניברסיטת ת"א והחברה להגנת הטבע, הרי הזבל הענקיים במטמנה משמשים לזרזירים מקור מזון מצוין. מכיוון שמדובר על להקות עצומות של עשרות אלפי זרזירים, הם זקוקים למקום שיוכל לספק להם כמויות גדולות של מזון. "הזבל שקיים בפארק המחזור והחינוך הסביבתי בדודאים שבנגב הוא גן עדן עבורם כמקור למזון", מסביר פרופסור לשם. "לקראת הערב, לפני שהם חוזרים למקום הקינון לשינה, הם מבצעים תרגילי תעופה מדהימים שמטרתם לבלבל את העופות הדורסים באזור. את התרגילים הם מבצעים, עשרות אלפי זרזירים, בתיאום מושלם, באופן שאפילו טייסי חיל האוויר שלנו לא היו מסוגלים לבצע".
"יש משהו קסום בחיבור בין הטבע החי לבין הסביבה האורבנית של בני האדם", אומר ניר בר דוד, מנכ"ל אתר דודאים, "מדי שנה אנחנו זוכים להיות בשורה הראשונה בהופעה של הזרזירים. זו תופעה שכבר הפכה לאטרקציה שמושכת מבקרים מכל רחבי הארץ. לאחרונה אנחנו עובדים באינטנסיביות על שדרוג משמעותי במרכז המבקרים של הפארק כדי לאפשר לקבוצות מבקרים גדולות להגיע וליהנות".
בינתיים, התופעה המרתקת הזאת מצליחה למשוך לנגב שלל מומחים ומתעניינים. "לאורך כל השנה מגיעים חובבי צפרות לדודאים בגלל התופעות הייחודיות ובעיקר בתקופת החורף כדי גם לצלם ולחקור את הזרזירים וגם את הדיות השחורות שנמצאות בהמוניהן באזור", אומר אודי נתן, אחראי התיירות של מועצה אזורית בני שמעון, "בשבועות האחרונים התחילו להגיע לאזור עשרות חוקרי טבע, מומחי צפרות וגם צלמים מקצועיים שמבקשים לחקור ולתעד את התופעה"
הזרזירים צפויים להישאר בישראל עד חודש מרץ ולאחר מכן יחזרו לאזור הקינון המקורי שלהם ברוסיה ובמזרח אירופה. עד אז הם ימשיכו למשוך לנגב המערבי שלל מבקרים סקרנים.