שר החינוך של איטליה, לורנצו פיורמונטי הודיע שאיטליה עומדת להפוך למדינה הראשונה בעולם שבה בתי הספר ילמדו שיעורי חובה בנושא שינויי האקלים.

לפי חוק חדש, החל משנת הלימודים הבאה יקדישו כל בתי הספר הממלכתיים במדינה כשעה בשבוע לנושאי קיימות ושינויי אקלים, ובסך הכל כ-33 שעות בשנה, החל מכיתה א' ועד סיום הלימודים בתיכון. "זה מודל חדש של חינוך אזרחי שבמרכזו פיתוח בר-קיימא ושינויי אקלים", מסר השר פיורמונטי ל-Telegraph, "איטליה תהיה המדינה הראשונה בעולם שתאמץ מסגרת כזו".

תכנית הלימודים החדשה תתבסס על 17 היעדים של האו"ם לפיתוח בר-קיימא, ותעסוק בשאלות כיצד ניתן לחיות בדרך ברת-קיימא, איך ניתן להילחם בזיהום האוקיינוסי, איך להתמודד עם עוני ואי צדק חברתי ועוד.

 "יש מדינות, כמו בהוטן למשל, שמתמקדות באושר וברווחה ולא בתמ"ג, אבל זוהי הפעם הראשונה שמדינה לוקחת את הנושאים שנמצאים על סדר היום של האו"ם והופכת אותם למודל הוראה", אמר השר פיורמונטי, חבר במפלגת תנועת חמשת הכוכבים, שחברה לקואליציה עם המפלגה הדמוקרטית, שמשתייכת למרכז-שמאל.

הפגנת
הפגנת "שישי למען העתיד" במילאנו בספטמבר האחרון|צילום: Paolo Bona, shutterstock

פיורמונטי מונה לשר החינוך לפני כחודשיים, עם הקמת הקואליציה החדשה לאחר קריסת הממשלה הקודמת. בספטמבר האחרון, כאשר מיליוני תלמידי בתי ספר ברחבי העולם השביתו את הלימודים והשתתפו בצעדות "שישי למען העתיד" כדי לעורר את מודעות הממשלות ומקבלי ההחלטות למשבר האקלים, הוא טען כי יש לאפשר לילדים האיטלקים להחמיץ את הלימודים בבית הספר במהלך אותו יום.

אמנם הקואליציה הוקמה לפני חודשיים בלבד, אך שתי הסיעות כבר הסתכסכו על רקע אי הסכמות על תקציב 2020 והתבוסה המשפילה למפלגת הליגה הצפונית בבחירות האזוריות באומבריה. על אף  שמפלגת הליגה הימנית קיצונית נמצאת באופוזיציה, היא נותרה המפלגה הפופולרית ביותר באיטליה, עם תמיכה של מעל 30 אחוז מהבוחרים. עם זאת, לדברי פיורמונטי, הוא בטוח שהקואליציה תחזיק מעמד, אך גם אם לא, יוזמתו תשרוד. "החוק עבר, אז אלא אם כן תוקם ממשלה חדשה שממש תשנא את החוק ותחסל אותו, הוא ייצא לפועל. זה מעבר לממשלה הזו".