View this post on Instagram
בעיית הפלסטיק העולמית היא כבר מזמן לא נושא זניח שמעניין פעילי סביבה בלבד. המרוצים השונים שמתקיימים ברחבי העולם הפכו לאירועים שמשאירים אחריהם כמויות אדירות של פלסטיק, אבל מרתון לונדון, שהתקיים ביום ראשון האחרון, עשוי להיות נקודת המפנה בנושא.
המארגנים של מרתון לונדון עשו צעד ענק, כשהפכו אותו למרתון הראשון אי פעם להשתמש בתחליף ידידותי לסביבה ולחסוך אלפי בקבוקי מים מפלסטיק. יותר מארבעים אלף הרצים במרתון הופתעו לקבל פיתרון מרענן במיוחד לצמא שלהם בזמן הריצה: קפסולות משקה אנרגיה שעשויות מאצות, שצמצמו את השימוש במאות אלפי בקבוקי פלסטיק.
כ-650 אלף בקבוקי פלסטיק חולקו במרתון של שנה שעברה, ולאחר שעובדי הניקיון אספו כ-47 אלף בקבוקים שנותרו זרוקים ברחובות לאחר המירוץ, נמתחה ביקורת על השימוש הנרחב בהם. "אנחנו צריכים לדאוג שהרצים ישתו הרבה", אמר חבר הפרלמנט טורי פאולין לאת'אם לאחר המרתון של 2018, "אבל השימוש בפלסטיק חד פעמי הוא כזה בזבוז של משאבים, וצריכות להיות דרכים טובות יותר."
השנה הציגו המארגנים מגוון חידושים ואמצעים שנועדו להפחית את הפסולת במרתון, בניסיון לצמצם השנה את השימוש בכ-215 אלף בקבוקי פלסטיק.
View this post on Instagram
החידוש המרכזי במרתון היה הקפסולות האכילות של חברת Ooho, שהכילו משקה אנרגיה של חברת Lucozade. לאחר שחולקו בחצי המרתון של לונדון קפסולות מים, המירוץ הפך לאירוע הגדול ביותר אי פעם שהשתמש בהן, עם יותר משלושים אלף קפסולות ממולאות במשקה אנרגיה שחולקו במירוץ. הקפסולות של חברת Ooho עשויות מאצות חומות, שלדברי הממציאים מהוות את אחד מהמשאבים המתחדשים ביותר בטבע. הקפסולות מתכלות לחלוטין אחרי שישה שבועות.
View this post on Instagram
מארגני המרתון כבר התחייבו להפחית את הפסולת לאפס עד המרתון של שנה הבאה. "אנחנו נלהבים מהרעיון של להפחית, לעשות שימוש חוזר ולמחזר, ומחוייבים באופן מלא לצמצום ההשפעה הסביבתית שלנו", אמר מנהל האירוע יו בראשר.