אתמול הפגינו חברי קהילת הלהט"ב בכל רחבי הארץ. גם בעיר מודיעין התקיימה הפגנה, אבל שם זו הייתה רק יריית פתיחה לאירוע שמרגש השנה את קהילת הלהט"ב של העיר הרבה יותר – אירוע הגאווה הראשון במודיעין, שמתארגן בימים אלו ויתקיים בעוד פחות מחודש.
"אנחנו מנסים לארגן מצעד גאווה בעיר כבר כמה שנים. השנה החלטנו שנלך על זה, אבל נתחיל מאירוע גאווה ולא מצעד", מספר תומר קורדובי מהקהילה הגאה של מודיעין, שיזמה את האירוע, "פנינו לעירייה ונפגשנו עם המנכ"ל, אבל הוא אמר שאי אפשר לעשות את זה השנה, כי מבחינה חוקית העירייה לא יכולה לקיים אירועים חדשים בשנת בחירות מוניציפליות, ובטח לא כמה חודשים לפני הבחירות, כי זה נחשב לניסיון למשוך קהל מצביעים חדש. זו עירייה שבהחלט תומכת בדברים אחרים, ואמרו לנו שיש על מה לדבר בשנה הבאה. התאכזבנו לראות שלא תומכים בנו, אבל אמרו לנו שבשנה הבאה יש על מה לדבר".
חברי הקהילה החליטו לקיים את האירוע בכל זאת, וכמה ימים לאחר מכן פרסמו קמפיין הדסטארט כדי לממן את האירוע, ועסקים בעיר תרמו להם תשורות שונות שיוכלו להעניק לתורמים.
למה החלטתם לעשות את זה דווקא השנה?
"יש במודיעין מקום שנקרא קפה מודי, שהוא מקום מפגש לבני נוער להט"ב. יש שם אפשרות להקים פרויקטים בעזרת מלווים, האגודה למען הלהט"ב פרסמו שהם רוצים לעזור לארגן אירועי גאווה ברחבי הארץ, וזו הייתה הזדמנות מצוינת לפתח את הרעיון שלנו. אמרנו לעצמנו שלא יכול להיות שבמודיעין, שנחשבת לעיר העתיד, זה לא יקרה השנה, במיוחד כי אנחנו באמת קבוצה מאוד גדולה – יש המון בני נוער להט"בים, בעיר חיות בערך 150 משפחות להט"ביות, ולפי ההערכה שלנו באירוע ישתתפו כ-1500 איש".
לדברי קורדובי, גורם נוסף שזירז את קיום האירוע דווקא השנה הוא פוסט שנוי במחלוקת שהתפרסם בקבוצת הפייסבוק של העיר. "אחרי מצעד הגאווה בתל אביב מישהי פרסמה פוסט ושאלה מתי יהיה מצעד גם במודיעין. העניין הזה התפוצ והיו המון תגובות, גם הומופוביות וגם לא הומופוביות. זה בהחלט היה אחד המניעים המשמעותיים".
אירוע של גאווה שמתאים לאופי של העיר
האירוע החדש של מודיעין נקבע להתקיים שבוע אחרי מצעד הגאווה בירושלים, שסוגר בדרך כלל את אירועי הגאווה בארץ, וחברי הקהילה של מודיעין מתכננים להתאים אותו לעיר שלהם. "יש לעיר שלנו אופי קצת שונה משל ערים אחרות – היא שקטה, ואנשים נמצאים יותר בבית ופחות יוצאים לרחובות, ומצד שני היא יותר חדשה ומתקדמת מערים אחרות, ולכן החלטנו לעשות אירוע של גאווה וסובלנות שהוא יותר סולידי, עם דגש על הערכים שאנחנו רוצים להעביר", מסביר קורדובי, "האירוע יהיה מיצג של אמנים להט"בים מקומיים, על הבמה יעלו אומנים להט"בים מקומיים ולא מקומיים שיופיעו עם יצירות מקוריות שלהם, ותנחה אותו קי לונג, אחת הדראגיסטיות המפורסמות בארץ. יהיה שם גם קיר גרפיטי לביטוי עצמי, ודוכני דו שיח שבהם אנשים מהקהילה שלנו יזמינו את האנשים לדבר אחד על אחד ולשאול אותם מה שבא להם".
יש במודיעין אוכלוסייה דתית גדולה, אתם צופים שזה יגרום לבעייתיות מבחינת האירוע החדש?
"אני לא רואה את העניין הדתי כבעייתיות. פעם בשנה מתקיים במודיעין אירוע 'שבת ביחד', שבו תושבי העיר, דתיים וחילוניים, נפגשים למעגלי שיח. בכל שנה אני מדבר שם עם בני נוער דתיים, ואין להם שום דבר נגד להט"בים – הם פשוט לא מכירים את הנושא. אם בבית ספר חילוני מדברים על זה בקושי, אז בבית ספר דתי בכלל לא. ברור שיש גם מי שנגד, אבל אלו אנשים שלוקחים את הדת לידיים שלהם. לדעתי הדת לא פוסלת להט"ביות בשום צורה, יש המון להט"בים דתיים וגם המון דתיים שתומכים בלהט"בים. דתי לא שווה הומופוב".