השנה יתקיים ביום ירושלים זו השנה החמישית מצעד הפרחים של פורום "תג מאיר", שכבר הפך למסורת בארגון. כמדי שנה, יעברו מאות משתתפים ויחלקו לתושבי ירושלים וסוחרי העיר העתיקה אלפי פרחים של שלום. "בשנה הראשונה חילקנו 200 פרחים – השנה כבר נחלק אלפיים פרחים", אומר יו"ר הפורום, ד"ר גדי גבריהו.
מנהג החג של "תג מאיר" החל בעקבות הצד הפחות יפה של מנהג חג אחר, שמתקיים מדי שנה ביום ירושלים – מצעד הדגלים. במסגרת המצעד חוגגים את איחודה של העיר וחידוש הריבונות הישראלית במקומות הקדושים ליהודים בהנפת דגלי ישראל, ריקודים ושירים, אבל לדברי גבריהו, המצעד, שהחל לעבור בשנים האחרונות בשוק המוסלמי בעיר העתיקה, מלווה מאז גם בתופעות גזעניות כלפי הסוחרים והתושבים הערבים במקום, שלעיתים אפילו נאלצים לסגור את העסקים ולהתפנות מהאזור.
"במצעד הדגלים משתתפים עשרות אלפי בני נוער שצועדים משער שכם ומשער יפו דרך השוק ברובע המוסלמי לכיוון הכותל", מסביר גבריהו, "מדי שנה, חלק לא קטן מהם שרים שירי שנאה לערבים, קוראים קריאות געזניות וחוברים עם המקלות של הדגלים על תריסי החנויות. זה מצעד מאוד פוליטי שלא תמיד צעד בתוף השוק המוסלמי והוא כרוך בהשבתה של השוק,\ וסוחרים מפסידים את מטה לחמם. לא מדובר בכולם כמובן, אבל יש רבים שעושים את זה, ולמארגנים אין שליטה על זה". לדברי גבריהו, בפורום הציעו לא פעם למארגני המצעד מסלול חלופי למצעד הדגלים כדי למנוע חיכוך ועוגמת נפש, אבל לצערם המסלול לא השתנה.
לכן, גם השנה החליטו אנשי האירגון לקיים את המסורת של מצעד הפרחים, כדי להביע סולידריות עם השכנים הערבים ולקרוא לדו קיום ולאהבה בין העמים בעיקר השנה, כשיום ירושלים מתקיים בזמן חודש הרמדאן. ביום ראשון הקרוב (2 ביוני) ייפגשו אנשי הארגון לצד מאות צעירים, מבוגרים, משפחות, בני נוער וסטודנטים בכיכר ספרא שבירושלים לפני מצעד הדגלים, וייצאו עם אלפי פרחים לכיוון שער שכם. "אנחנו מגיעים עם פרחים שכתוב עליהם 'פרחי שלום' בשלוש שפות – עברית ערבית ואנגלית, ומחלקים אותם ברובע המוסלמי, גם ליהודים ונוצרים שיהיו שם".
"אנחנו חושבים שאת יום ירושלים צריך לציין עם פרחים, אהבה, הכלה וחיוך, ולא עם שנאה", מבהיר גבריהו, "אנחנו לא מתנגדים חלילה ליום ירושלים, ולא אומרים לאף אחד האם ואיך לציין אותו, אבל אפשר גם להכניס את המצעד דרך שער ציון או שער האשפות. אנחנו לא חושבים שמצעד דגלים במסלול מתגרה ברובע המוסלמי של העיר העתיקה, בעיקר בזמן הרמדאן, עוזר במשהו לא לשלומה ולא לשלמותה של ירושלים. הרי כמעט ארבעים אחוז מתושבי ירושלים הם מוסלמים, והשמחה שלנו לא צריכה להיות כרוכה בצער שלהם – מה ששנוא עליך, אל תעשה לשכן שלך".
לדברי גבריהו, התגובות בשטח לא תמיד תמיד אוהדות. "התגובות מצד המוסלמים בשוק מעורבות. יש כאלו שחשבים שאנחנו חלק מצעד הדגלים, אבל יש לא מעט שמבינים שזאת תגובת נגד ומקבלים אותנו מאוד יפה, גם יהודים שמצטרפים למצעד וזה גדל משנה לשנה".
"אנחנו לא מתערבים בעניינים הפוליטיים כמו איפה בדיוק יעבור הגבול - בכל הסדר מדיני שלא יהיה, יהודים וערבים יחיו כאן בתור שכנים, וזה נכון לכל מדינת ישראל", אומר גבריהו, "כל מצעד כזה עם שירי שנאה רק מגביה את חומות השנאה, ומטרת הפרחים היא לתת תשובת נגד, ולהנמיך את החומות האלו. אנחנו מקווים שזה יהיה המסר שנעביר לשכנים שלנו".