5. הבדילו מראש בין מטרות ליעדים

מחקרים מוכיחים שאם מציבים מטרות מופשטות כמו "לחלום בגדול", זה אשכרה עובד, בתנאי שפורטים אותן ליעדים – משימות קטנות בדרך להשגת המטרה הגדולה. למשל, אם המטרה שלכם היא לכתוב ספר, אז היעד שלכם יכול להיות לכתוב אלף מילים ביום. זה הזמן לרשימת יעדים, אנחנו אישית מחבבים רשימות בחמישיות.

4. עירכו רשימה ברורה של משימות

לא לדעת מה לעשות זה לפעמים גרוע יותר מהעבודה עצמה. לפני השינה כתבו על פתק שלושה (או חמישה) דברים שאתם רוצים להספיק. הפתק הזה הוא החבר הכי טוב שלכם ביום שלמחרת. ברגע שאתם מתחילים לעבוד, שלפו את הפתק. כשיש לכם מסגרת ברורה זה יקל עליכם לדעת איך וממה להתחיל.

3. התחייבו מראש למשימה ואפילו שימו על זה כסף

נכון, רשימת מטלות יכולה להיות הדבר הכי מכבה מוטיבציה שיש, אבל אם תתחייבו למשימה מראש, כמו למשל באתר stickK, תהיו חייבים לבצע אותה. הקטע באתר הזה הוא שאתם משקיעים סכום מסויים של כסף כדי לוודא שעמדתם במשימה, ואם לא – הוא נתרם למוסד צדקה שאתם שונאים!

2. שתפו אחרים בדד-ליין שלכם לביצוע מטלות

אל תהפכו דחיינות לבעיה שלכם בלבד – תראו לאחרים כמה דברים דחיתם עד עכשיו. שתפו את היומן או הלו"ז שלכם עם חבר קרוב שלא ינטוש אתכם בגין נדנוד, ועדכנו אותו מתי ואיפה אתם משלימים את המשימה שאתם כל כך נמנעים ממנה. השאירו מרווח ביטחון לאירועים בלתי צפויים אבל אל תגזימו ותתנו שבוע למשימה שלוקחת יומיים.

1. הלקאה עצמית היא האויב

אם אתם מאשימים את עצמכם יותר מדי בנוגע לדחיינות שלכם, אתם משתקים את עצמכם. ברגעים קשים שבהם באמת לא בא לכם לעשות משימה, התניעו משימה אחרת מרשימת היעדים שלכם שמקדמת אתכם למטרה. רק היזהרו לא להיתפס למשימות חסרות חשיבות – אתם רוצים להתניע, לא להתמכר.