פתחו סטופר. כוונו לדקה. הפעילו.

מה הספקתם לעשות בדקה הזאת? אם אתם קוראים זריזים, אולי בתום הזמן תספיקו לקרוא כמה פסקאות מהביקורת הזאת. אולי תחליטו לנצל את הזמן כדי לחמם פיתה במיקרו, או להרתיח מים לקפה. מה שלא תעשו, כנראה שלא תספיקו יותר מדי. דקה, מסתבר, זה ממש מעט זמן.

משחק האינדי החדש Minit רוצה שתיקחו את הדקה הזאת ותוציאו ממנה את המיטב. ואז תעשו את זה שוב. ושוב ושוב ושוב. וכך, דקה אחרי דקה, תגלו שאתם נמצאים בהרפתקה מקורית ונהדרת, שלוקחת את הזמן שלכם ברצינות. מוכנים לפתוח שוב סטופר?

60 שניות

במבט ראשון, Minit נראה כמו גירסה בשחור לבן של המשחק הראשון בסדרת The Legend of Zelda: דמות נמצאת בתוך עולם גדול שמלא באויבים, מלכודות ופאזלים. 

אחרי כדקה של שוטטות, תגיע נקודת המפנה: הגיבור שלכם ירים חרב מקוללת, שהורגת אותו תוך 60 שניות בדיוק. מכיוון שמדובר במשחק וידאו המוות הוא אף פעם לא באמת הסוף: כל "פסילה" כזאת תחזיר אתכם בחזרה לנקודת ההתחלה, ותדרוש מכם לצאת שוב למסע, ל-60 שניות נוספות, עד הפסילה הבאה.

"מצב העולם" אינו מתאפס בין דקה לדקה, וזה מה שמאפשר לכם להתקדם במשחק. בכל דקה חדשה תצטרכו לבחור איך להשקיע את הזמן: האם תרוצו לאיזור מסויים במפה ותפתרו מהר את אחד הפאזלים, פעולה שתפנה לכם את הדרך להמשיך הלאה בפסילה הבאה? אולי עדיף להשקיע את הדקה בחיסול אויבים שחוסמים את אחד השבילים, מה שיאפשר לכם לרוץ על אותו שביל בפחות זמן בסיבוב הבא? מה שלא תחליטו - כדאי שתעשו את זה מהר. השעון מתקתק.

המשחק Minit (צילום: צילום מסך, Game In Mako)
הגרפיקה של המשחק פרימיטיבית קצת יותר מדי, אבל גרפיקה זה לא הכל בחיים|צילום: צילום מסך, Game In Mako

מירוץ נגד הזמן

בדקה, מסתבר, אפשר לעשות לא מעט. Minit מאוזן בצורה מופלאה, שמאפשרת לכם להספיק בדיוק את מה שצריך בכל דקה ודקה. מעטות ה"פסילות" שהרגשתי שבזבזתי לריק: בכל דקה מצאתי דרך נוספת להתקדם, מכשול נוסף שהצלחתי לפנות לטובת הפסילות הבאות ועוד.

זה הופך את תחושת ההתקדמות למספקת ואפילו קצת ממכרת. המשפט "עוד דקה אחת של משחק ואני הולך לישון" לאחד הנפוצים ביותר בבית שלי בערבים האחרונים. למרבה השמחה, המשחק עצמו נגמר הרבה לפני שהגימיק ממצה את עצמו: לקח לי בערך שעתיים לסיים את הכל, שהם כ-120 דקות. בסופו של דבר אפילו רציתי עוד.

אורך החיים הקצר אולי ירתיע גיימרים שרגילים לחוויות ארוכות יותר. הגרפיקה אולי תרתיע אחרים - לטעמי היא פרימיטיבית מדי, ונמצאת בצד הלא נכון של הגבול בין "מסוגנן" ל"לא מושקע". ובכל זאת, במחיר של כ-40 שקלים, Minit הוא חוויה מקורית, כיפית ומוצלחת, שהצליחה, דקה אחר דקה, לשבות לי את הלב.

המשחק Minit זמין ל-PC, PlayStation 4 ו-Xbox One. אנחנו בדקנו את גרסת ה-Xbox One, שסופקה לנו באדיבות מפיצי המשחק