בדקנו באפליקציית איזי את הדירוגים הגבוהים ביותר של המשתמשים לאוכל הרחוב הכי ישראלי ועוד כמה עובדות כיפיות על מזללות ומסעדות ברחבי הארץ. מוזמנים לבדוק אם השווארמייה והפלאפל האהובים עליכם נכנסו לדירוג:
חומוס שלמה ודורון
החומוסייה המקסימה הזאת בכרם התימנים ברוויחה אוהדים רבים ברחבי הארץ, כנראה בזכות צלחות החומוס היפהפיות שמגישים כאן, שנדיר למצוא כמותן במקומות אחרים. בשלמה ודורון עושים את מנת החומוס הקלאסית הישראלית, אבל עם טוויסטים מיוחדים ומקוריים כמו תוספת קציצה מפורקת של פלאפל ירוק, עגבניות, בצל, טחינה ועמבה; חומוס מטבוחקה עם שקשוקה ממטבוחה מעושנת; ואפילו חומוס עם תבשיל עדשים הודי.
פלאפל הקוסם
בזכות הפלאפל המצוין, השווארמה הפופולרית, הסלטים הטריים, או כל אחת מהמנות הנוספות והמעולות שמגישים בקוסם בתל אביב, המקום הזה הפך להיות מבתי האוכל העמוסים ביותר בישראל. אין רשימת מסעדות טובות בארץ שהוא לא מככב בה ואין חובב אוכל רחוב שלא אכל כאן לפחות פעם אחת. בקיצור, אם יש מקום אחד שמסמל קונצנזוס אוכל ישראלי, זה הקוסם.
שווארמת מוטפאק
בורקסים, לחמעג'ון, קבבים, וכמובן מנת האיסקנדר האגדית שמוגשת במוטפאק בצלחת רחבת ידיים ובה שווארמת כבש טורקית עם יוגורט חמצמץ וחמאה מזוקקת. קשה להחליט מה המנה הטובה ביותר שמוגשת כאן, פשוט כי הכל כל כך טעים. מלבד האוכל, גם השירות במוטפאק הוא חוויה בפני עצמו: נדיב, מכבד, ועושה הכל כדי שהלקוח ירגיש שטוב שהגיע לכאן. פנינה טורקית בלב ישראל.
פיתה בג'סמינו
לא משנה באיזו שעה ביום תגיעו, תמיד תמצאו בדוכן הזה תור של אנשים רעבים לפיתה אוורירית עם מילויים כמו קבב, נקניקיות חריפות, חלקי פנים או פרגיות, שהמשותף לכולם הוא שהם הוכנו לכדי שלמות על הגריל במקום. צריך המון סבלנות בשביל לאכול בג'סמינו: התור ארוך והמלאכה נעשית בשקט ובאיטיות. בתמורה לסבלנותכם תקבלו את אחד ממאכלי הרחוב הטובים ביותר בארץ.
בורקס גדרה
מאפה קראנצ'י שבתוכו מילויים נהדרים, איך אפשר שלא להתאהב? וכשזה נוגע לבורקס, אחד מהמקומות החביבים ביותר בארץ הוא בורקס גדרה המיתולוגי, שמציע בורקסים במילויים קלאסיים של גבינה, תרד וגבינה וכמובן תפוחי אדמה. אפשר לאכול אותם עם ביצה ואפשר בלי. כך או כך, אנחנו מבטיחים לכם חווית פריכות ושומניות ממכרת.