עוגת שוקולד ב-3 דקות

כבר בכותרת יש את שני הדברים שהכי מפעילים אותנו - שוקולד, וכל דבר שמוכן תוך 3 דקות. מדובר בעוגה שמכינים בספל, ושגם הילדים שלכם יוכלו לתקתק בקלות. התוצאה פה מפתיעה ברמות: אחלה של עוגת שוקולד, שלא נופלת מזו שאתם אוכלים ביום הולדת ממוצע. כלים? בלגן? לא ולא: זה מתחיל ונגמר בספל אחד. 

>> למתכון: עוגת שוקולד ב-3 דקות

עוגת מייפל במיקרו (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגת מייפל במיקרו|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

עוגת מייפל במיקרו 

מבחינת הטרחה והבלגן - היא זהה לעוגה הקודמת (שזה אומר, למי שפספס, מינימום טרחה ואפס בלגן), אבל מבחינת הטעם מדובר בשדרוג, לפחות מבחינתנו. התוצאה היא עוגת מייפל עסיסית, רכה ויפה, שמקבלת אקסטרה טעם ולחות בזכות הסירופ שמוסיפים מלמעלה. אל תהססו להשתמש בסירופ מייפל אמיתי, זה ישדרג את העוגה פלאים. 

>> למתכון: עוגת מייפל במיקרו 

עוגת נוטלה במיקרו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת נוטלה. מיקרו היא לא מילה גסה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד נוטלה במיקרו

כשהיינו ילדים המיקרו שלנו היה עובד שעות נוספות עם נוטלה: נוטלה בכוס חלב, נוטלה בפיתה מחוממת, סתם נוטלה מומסת בקערה. עכשיו בגרנו וגדלנו ואנחנו אנשים רציניים שכבר שנים לא אכלו נוטלה בכפית, אבל עוגת נוטלה במיקרו? זה כבר קינוח לגיטימי. בז'אנר עוגות הספל יש מקום של כבוד לעוגת השוקולד נוטלה, ובצדק. 

>> למתכון: עוגת שוקולד נוטלה במיקרו

עוגת אוראו וחלב (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
עוגת אוראו וחלב|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

עוגת אוראו במיקרו

איך אפשר לסגור רשימה כזו בלי להתייחס לאפליקציה שהפכה את העוגות האלה ללהיט המטורף שהן? את המתכון הזה מצאנו בטיק-טוק כמובן. מדובר בתופעה שראוי שילמדו לבגרות בכימיה או משהו כזה, כי מדובר בלא פחות מפלא: עוגיות אוראו שבורות בספל, קצת חלב, דקה או שתיים במיקרו - והתוצאה היא עוגת שוקולד (כן, שוקולד, לא עוגת אוראו) סופר טעימה ובמרקם מעולה. אנחנו לא יכולים לספק הסברים, רק להבטיח שזה עובד ויוצא ממש ממש טוב. 

>> למתכון: עוגת אוראו במיקרו