קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וערמונים
כמה קציצות אפשר לאכול? בלי סוף, כמובן - בעיקר אם מכינים אותן בכל פעם באופן קצת אחר. אז היום, חברים, אנחנו מזמינים את הקציצות המטוגנות שלנו להשתכשך ברוטב עשיר של ערמונים ופטריות, והן מתות על זה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
קציצות ואני זה סיפור אהבה של שנים. אני יכולה להכין בכל יום שישי סיר קציצות, וזה אף פעם לא יימאס לי. יודעים למה? כי כל הכיף זה לשחק עם רכיבים חדשים, ליצור רטבים שונים ולקבל סיר אחר וטעים בכל פעם מחדש. סיר שאחרי שהוא מתחסל אני מצטערת שלא הכנתי ממנו כמות כפולה, אבל מתנחמת בעובדה שכולם אכלו ונהנו. אז הפעם החלטתי ללכת על רוטב פטריות עשיר, שעובד נהדר עם אורז ופירה, ואני מבטיחה שאם תלכו לפי המתכון, שלב אחרי שלב, תקבלו קציצות אווריריות, עסיסיות וטעימות שהן עונג שבת אמיתי.
מרכיבים :
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
תפוח אדמה, מגורר
בצל, קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (אפשר במעבד מזון)
חצי צרור כוסברה, קצוץ דק (אפשר במעבד מזון)
קישוא גדול, מגורר
ביצה
כוס חד פעמית של פירורי לחם
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
כפית פפריקה
רבע כפית כמון
כף מחוקה תבלין לקציצות
כף שמן
לטיגון:
קמח
שמן
לרוטב:
3 בצלים
מעט שמן לטיגון
כף סוכר
2 סלסילות פטריות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה
כף אבקת מרק פטריות
רבע כפית אגוז מוסקט
שקית ערמונים בוואקום
אופן ההכנה:
1 הקציצות: מערבבים בקערה את העוף הטחון, הירקות, הביצה ופירורי הלחם. מוסיפים את התבלינים ועליהם את השמן ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
2 הטיגון: ממלאים קערה בקמח ומחממים שמן לטיגון לא עמוק (בערך רבע מחבת).
3 מכדררים קציצות מהעיסה, טובלים בקמח ומעבירים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
4 הרוטב: מטגנים את הבצלים עם כף סוכר עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות (אפשר שלמות ואפשר חצויות).
5 כשהפטריות מראות סימני התכווצות מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
6 מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומערבבים שוב.
7 מסדרים את הקציצות בתוך הרוטב ומפזרים את הערמונים (אפשר להוסיף פטרוזיליה לקישוט).
8 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
9 מגישים עם אורז או פירה.