קציצות עוף ברוטב פלפלים וזיתים
יונית צוקרמן נפרדת, ועושה את זה כמו שהיא יודעת - עם סיר טוב של אוכל ביתי. קבלו צידה לדרך - קציצות עוף נימוחות עם פלפלים בשלושה צבעים (וגם אחד חריף) והרבה הרבה זיתים מבושלים. תודה יונית, היה טעים לאללה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
300 גרם חזה עוף טחון
בצל קטן, קצוץ
תפוח אדמה, קלוף ומגורר
3 שיני שום
3 כפות פירורי לחם
שליש צרור פטרוזיליה, קצוץ
כפית תבלין לקציצות
שלושת רבעי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
כפית אבקת אפייה
כף שמן
ביצה
לטיגון:
סולת
שמן
לרוטב:
2 קופסאות זיתים ללא חרצנים
מעט שמן, לטיגון
5 שיני שום
3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לקוביות גסות
פלפל חריף, פרוס
3 עגבניות, חתוכות לקוביות גסות
כף גדושה רסק עגבניות
כף פפריקה
שלושת רבעי כף מלח
כף כמון
רבע כפית פלפל שחור
חצי צרור כוסברה, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה. קורצים 18-20 קציצות.
2 טובלים את הקציצות משני הצדדים בסולת ומטגנים בשמן חם עד הזהבה.
3 הרוטב: מסננים את הזיתים ומעבירים לסיר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים.
4 מטגנים את השום והפלפלים 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות.
>> לבלוג של יונית - מלכת המטבח
5 מוסיפים רסק עגבניות וככוס מים רותחים ומערבבים היטב. מבשלים 5 דקות.
6 מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
7 מסדרים בסיר המבעבע את הקציצות ומוסיפים את הזיתים. מוסיפים מים רותחים כך שיכסו את הזיתים (בערך כוס, כוס ורבע).
8 מפזרים כוסברה ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
9 מגישים על אורז או על קוסקוס.