אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

פלפלים ממולאים של דודה חנה

הממולאים של דודה חנה היו שונים מכל הפלפלים הממולאים שהכרתי עד אז. עם הזמן למדתי שזה קשור לעבודה שהיא משתמשת באורז שבושל מראש ובבשר שכבר עבר טיגון - אבל הטריק של שאריות המילוי, זה הטריק הגאוני באמת

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 01/11/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 218 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

דודה חנה הייתה האחות הקטנה של אמא שלי, ואהבתי אותה מאוד כי היא הייתה ההצצה שלי לחיים בעיר הגדולה. חנה הייתה מבשלת למשפחה ברמת אביב. בחופש הגדול היא הייתה לוקחת אותי לשם, לבית שבו היא בישלה, ואני הייתי משחקת עם הילדים ומעסיקה אותם בזמן שהיא הייתה במטבח. באחת מהפעמים האלה היא הכינה פלפלים אדומים ממולאים - לא כמו של אמא אבל סופר טעימים. כשחזרתי ביקשתי מאמא שתכין לי פלפלים כמו של דודה חנה, אבל עד היום זה לא קרה...

 

אני לא ויתרתי, וכשגדלתי קצת למדתי ממנה את כל הסודות. מאז יש לנו בבית פלפלים כמו של סבתא רחל, כמו של דודה חנה, כמו של השכנה טרזה ועוד המון סוגים. כי פלפל ממולא זו מנה-שהיא-ארוחה שהתקבעה עם השנים בכל העדות.

 

השבוע אני חולקת איתכם את אותו המתכון של דודה חנה, שבעיניי הוא אחד הטובים. האורז במלית מוכן מראש וגם הבשר מטוגן קודם, וככה המלית יוצאת יותר רכה ויותר עסיסית. חוץ מזה, חלק מהמלית נכנס לפלפלים וחלק נכנס בסוף הבישול ישירות לרוטב – ואז נוצר ניגוד מקסים בין מה שבושל בתוך הפלפל למה שהתבשל ברוטב ישירות.

 

יש לכם גרסה מנצחת אחרת לפלפלים ממולאים? אני אשמח אם תספרו לי עליה, כי הכי כיף להעשיר את המטבח עם מתכונים ממסורות של אנשים אחרים. אבל רק שתדעו, אלה של דודה חנה הם תחרות קשה.

 

>> לבלוג של יונית צוקרמן

מרכיבים :

8-10 פלפלים בינונים מכל הצבעים

למלית:

בצל, קצוץ

מעט שמן, לטיגון

700 גרם בשר טחון

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כף תבלין לקציצות

חצי כפית בהרט

כפית קינמון

כף פפריקה אדומה

חצי כפית כורכום

4 כוסות אורז לבן מבושל (למשל מהמתכון הזה)

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי צרור כוסברה, קצוץ

לרוטב:

בצל גדול

מעט שמן, לטיגון

2 כפות גדושות רסק עגבניות

עגבנייה בשלה, מגורדת בפומפייה (או קופסה קטנה של עגבנית מרוסקות)

כפית סוכר

כף פפריקה אדומה

רבע כפית כורכום

כפית בהרט

כפית כמון

כפית תבלין לקציצות

כף מחוקה מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי לימון

רבע צרור כוסברה, קצוץ

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר טחון ומטגנים תוך פירוק עד שהוא מוכן ומשנה את צבעו.

2 מפזרים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את האורז המבושל ואת עשבי התיבול, מערבבים היטב וטועמים. אם צריך, מוסיפים מלח.

פלפלים ממולאים של דודה חנה - המלית (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
פלפלים ממולאים של דודה חנה - המלית|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

3 שוטפים את הפלפלים וחותכים את חלקם העליון (לא עד הסוף, כך שישמשו אחר כך כמכסים). ממלאים את הפלפלים, ואת מה שנשאר מהמלית שומרים בצד.

4 הרוטב: מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות והעגבנייה המגורדת ו"פותחים" אותם בשמן. מוסיפים כפית סוכר כדי להוריד את החמיצות, ומערבבים.

5 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.

6 סוחטים פנימה את הלימון. מסדרים את הפלפלים הממולאים ברוטב ומפזרים כוסברה ופטרוזיליה. מבשלים 40 דקות על אש קטנה (אם רוצים, אפשר לאפות בתנור ב-180 מעלות על טורבו). מוסיפים לסיר את מה שנשאר מהמלית ומבשלים עוד 10 דקות.

פלפלים ממולאים מוכנים (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
פלפלים ממולאים מוכנים|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל