עוף עם אורז וירקות בסיר אחד
מתברר שלפעמים אפילו ליונית צוקרמן אין חשק לעבוד קשה. כשזה קורה היא חוזרת למתכון הזה - של עיקרית ושתי תוספות בסיר אחד - עובדת מקסימום 30 דקות ומקבלת משפחה שבעה, מרוצה וטובת לב. מה צריך יותר מזה בחיים?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
לפעמים בא לי להכין הכל בסיר אחד וביי ביי לבישולים. חצי שעה לפני הארוחה רק להוסיף כמה סלטים חיים, וכמובן סיר דגים וחלה, שאת זה אני תמיד מכינה – ובזאת לסגור ארוחה. בימים האלה, למרות שבעלי אומר שדג וחלה וכמה סלטים זה מעל ומעבר, אני מכינה את הסיר הזה שלפניכם. כולה חצי שעה עבודה, וגם זה בהגזמה - אולי עשרים רגע. ואז יש לי שקט נפשי, ואני יודעת ובטוחה שלא חסר כלום.
אז בסיר של היום יש מנה עיקרית אחת (עוף) ושתי תוספות (אורז וירקות). כמות הנוזלים גורמת להכל להיות רך רך רך, הארומה של התבלינים מפיצה ניחוחות של אהבה לכל עבר והעוף שמתבשל בפנים יוצא רך ועסיסי. אז תגידו לי, צריך יותר מזה?
מרכיבים :
6-8 שוקי עוף
3 כוסות אורז פרסי
2 תפוחי אדמה גדולים
3 גזרים
2 קישואים
שמן, לטיגון
2 בצלים
כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף תבלין לקציצות (אפשר להמיר בבהרט)
כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף (או מלח)
רבע כפית קינמון
חצי שקית כרובית קפואה, חלוטה
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז במים רותחים חצי שעה. בזמן הזה מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים וקוצצים אותם ואת הקישואים לקוביות גדולות.
2 מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים במים רותחים בערך רבע שעה, כדי שקצת יתרככו. מסננים.
3 קוצצים את הבצלים גס ומטגנים יחד עם שוקי העוף עד שהשוקיים זהובות מכל הצדדים.
4 מוציאים את העוף ומוסיפים לבצל שבסיר 2-3 כפות שמן.
5 מערבבים את התבלינים בכוס (אפשר חד פעמית), מוסיפים לסיר ומניחים להם "להיפתח" בשמן.
6 מוסיפים את כל הירקות (גם הקישואים והכרובית) ומערבבים.
7 מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים 7 כוסות מים ומסדרים את שוקי העוף מלמעלה.
8 מחממים תנור ל-200 מעלות, מכסים את הסיר (שימו לב שהידיות עשויות מחומר שמותר להכניס לתנור) וצולים בתנור החם כשעה.