אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה

רואים את הסיר שבתמונה? בתוך שעה וקצת גם לכם יכול להיות אחד כזה על השולחן, רק זהירות: גם ילדים וגם מבוגרים כל כך אוהבים את המנה הזאת, שהיא מתחסלת בדקות (ותודה לצהרונים, שהרגילו את הקטנים לשעועית ירוקה)

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 13/12/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 332 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מראש אני אומרת - את הסיר הזה אתם הולכים לאמץ באופן קבוע. מדובר באחד הסירים הכי טעימים שאמא הייתה מכינה לנו לשבת, לפי מתכון של אמא שלה. בבית שלנו זה היה נדיר יחסית, שאמא שלי הייתה מבשלת את האוכל שהיא גדלה עליו. אבא שלי הגיע מעיר אחרת במרוקו, אוג'דה, ובדרך כלל היא הייתה מבשלת את האוכל שלו. האוכל שסבתא סולטנה לימדה אותה, אוכל ברברי טעים ברמות. אבל המנה הזאת לא פחות טעימה מאלה של סבתא סולטנה, ולכן היא הצליחה להיכנס לרפרטואר של האוכל שגדלתי עליו.

 

הקציצה כאן מקבלת תיבול מינימלי, ולכן חשוב מאוד להקפיד על בשר טחון איכותי (הכי טוב צלעות, תבקשו מהקצב שיטחן לכם). הרוטב הוא עדין, ומפיץ ריחות כל כך טובים שבא לטרוף את כל הסיר. אפשר להגיש את המנה הזאת עם אורז לבן או צהוב, ותדעו לכם שגם ילדים מתים עליה (אולי זה כי בצהרונים מרגילים אותם לאכול שעועית ירוקה).

 

את הקציצות אפשר לטגן לפני הבישול, שזה כמובן יותר טעים, אבל אפשר גם פשוט לכדרר ולזרוק אותן לרוטב. המרקם יהיה שונה אבל זה עדיין יצא טעים. אפשר גם להכין כמות כפולה, לטגן ולהקפיא חצי בשקית אטומה, ואז שבוע אחרי לזרוק לרוטב ככה, בלי הפשרה. לא משנה מה אתם מחליטים – קדימה, לעבודה. שעה וקצת מעכשיו וזה שלכם.

 

לבלוג של יונית צוקרמן

מרכיבים :

לקציצות:

חצי קילו בשר טחון מספר 2 (צלעות)

בצל בינוני, קצוץ

תפוח אדמה בינוני, מגורר בפומפייה או במעבד מזון וקצוץ

3 שיני שום, כתושות

חצי כוס פירורי לחם

ביצה ועוד חלמון

2-3 כפות מים

כף שמן

כפית מלח

כפית פלפל שחור

רבע כפית פלפל שחור גס

כפית כמון

לטיגון:

קמח

שמן

לסיר:

2-3 כפות שמן

בצל גדול, חתוך גס

כפית סוכר

2-3 עגבניות רכות, מגוררות בפומפייה

שקית שעועית ירוקה (שלמה או קצרה, איזה שאוהבים), מופשרת, שטופה ומסוננת

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

רבע כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית כורכום

כף מרק עוף או כף מחוקה נוספת של מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים טוב טוב בקערה את הבשר הטחון עם הבצל, תפוח האדמה, השום, פירורי הלחם, הביצה והחלמון והמים. יוצרים גומה, שופכים לתוכה את השמן ומוסיפים את התבלינים (השמן עוזר לפתוח את הטעם של התבלינים, אל תוותרו עליו). מערבבים היטב.

2 מחממים שמן לטיגון עד בערך רבע מגובה המחבת.

3 יוצרים מהעיסה קציצות, טובלים כל קציצה בקמח ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.

4 כשהקציצות מוכנות מתחילים לארגן את הסיר: מחממים את השמן בסוטאז' ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את הסוכר (הסוכר יאזן את החמיצות של העגבניות) ומטגנים עוד חצי דקה.

5 מוסיפים את העגבניות, מערבבים חצי דקה ומוסיפים את השעועית ואת תפוחי האדמה. מטגנים 2-3 דקות.

6 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים. המים צריכים לכסות את השעועית – אם הם לא מכסים, מוסיפים עוד.

7 מסדרים את הקציצות בסיר בזהירות (בין הירקות), ושופכים על כל קציצה מעט מהרוטב בעזרת כף.

8 מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

9 מרטיבים שוב את הקציצות ברוטב ומבשלים עוד רבע שעה.