עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
אם יש מתכון שבאמת חייבים בכל בית - זה מתכון לעוף עם תפוחי אדמה בתנור: הארוחה שתמיד מצליחה ושתמיד, אבל תמיד טעימה לכולם. יונית צוקרמן מחזקת בפרוסות בטטה, ומתקתקת ארוחת שבת ללקק את האצבעות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
עוף עם תפוחי אדמה בתנור היא אחת המנות הכי פופולריות בארוחות ערב ישראליות, אם לא הפופולרית ביותר. אלה שאוהבים לגוון יוסיפו לתבנית בטטות, והנועזים במיוחד - עגבניות ובצל סגול. אבל לא משנה אילו שדרוגים תעשו לה, השילוב הפשוט של עוף ותפוחי אדמה, ככה, כמו שהם, תמיד יהיה הכי טעים. שלא לדבר על זה שההכנה היא הכי לא תורה מסיני, ושאם יש תבנית כזו – כל מה שצריך בשביל לסגור ארוחה זה סלט קטן.
אז קבלו מתכון בסיסי וטעים טעים ששווה לכם לשמור, לעוף (כרעיים, שוקיים - הכל הולך) במרינדה פשוטה ומנצחת, עם תפוחי אדמה ובטטות. אתם יכולים להוסיף לתבנית מה שאתם אוהבים – פטריות, עגבניות שרי, עשבי תיבול – אבל כמו שכבר אמרתי, ממש ממש לא צריך.
מרכיבים (6 מנות):
4 כרעיים, חצויות
2 בצלים, פרוסים
4 תפוחי אדמה בינוניים, פרוסים
2 בטטות בינוניות, פרוסות
פטרוזיליה יבשה (לא חובה)
למרינדה:
4 שיני שום
רבע כוס שמן קנולה
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מים רותחים
כפית פפריקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף אבקת מרק בצל
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מנגבים את העוף היטב (כדי לאפשר למרינדה להיצמד אליו).
2 מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את השום, שני סוגי השמן והתבלינים.
3 מכניסים את העוף ומעסים אותו טוב טוב במרינדה. מניחים לו לשרות שם בין חצי שעה לכמה שעות (עדיף במקרר). ככל שהעוף יבלה יותר במרינדה הוא יקבל צבע יפה יותר בתנור.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות.
5 מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית התבנית. מוציאים את העוף מהמרינדה ומסדרים על הבצל.
6 מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות לקערת המרינדה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, ושופכים את שאריות המרינדה מלמעלה. אם רוצים, מפזרים פטרוזיליה יבשה.
7 עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה.
8 פותחים, ובעזרת כף מרטיבים את העוף, תפוחי האדמה והבטטות בנוזלים שבתבנית. מנמיכים את חום התנור ל-170, מכסים שוב וצולים עוד 45 דקות.
9 מסירים את נייר הכסף ומרטיבים שוב את העוף, תפוחי האדמה והבטטות. מכניסים לצלייה אחרונה של 10 דקות, עד שהעוף מזהיב יפה.