אוכל
צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

צלי עוף עם תפוחי אדמה

הצלי הזה, שמתחילים על הכיריים ומסיימים בתנור, דורש קצת סבלנות, בעיקר בשלב טיגון הבצלים, אבל אחרי שתטעמו תבינו שהוא שווה כל שנייה. מילה של יונית צוקרמן

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 31/01/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 399 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשסבתא שלי הייתה מכינה את הסיר הזה באמצע השבוע, את העוף היא הייתה מחליפה בביצים. אז לא היה כסף לבשר כל יום, אז את העוף היא שמרה רק לשבתות, לתת לנכדים. כל אמא הייתה מקבלת צלחת, מרסקת את תפוח אדמה ושמה מעל עוד קצת מהרוטב, וככה מאכילה את הקטנים.

 

אני מודה שהצלי הזה דורש סבלנות, בעיקר בשלב טיגון הבצלים, אבל אני מבטיחה לכם שהוא שווה כל שנייה. מילה שלי.

מרכיבים :

מעט שמן לטיגון

4-6 חלקי עוף (ירכיים או שוקיים)

כף סוכר

3 בצלים גדולים, פרוסים

12 שיני שום

כפית מלח

שלושת רבעי כפית פלפל שחור גרוס

כף אבקת מרק בצל

כף פפריקה

4-6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

צלי עוף עם תפוחי אדמה אמא של שבת (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צלי עוף עם תפוחי אדמה אמא של שבת|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1 בוחרים סיר שיכול להיכנס לתנור (לא חובה אבל מומלץ). מטגנים את הבצלים עם הסוכר עד להזהבה מלאה.

2 מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא זהוב מכל הצדדים.

3 מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את שיני השום. מטגנים אותן כדקה ומוסיפים את התבלינים. מערבבים עד שכל השמן נצבע.

4 מחזירים את העוף לסיר ומערבבים כך שיקבל צבע יפה מהתבלינים.

5 מוסיפים את תפוחי האדמה ומוסיפים מים רותחים לכיסוי.

6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה, מכוסה. לקראת הסוף מחממים תנור ל-200 מעלות.

7 מסירים את המכסה ומעבירים את הסיר לתנור ל-10 דקות, להשחמה סופית.