עוגת פאי שזיפים
עוגה או פאי? גם וגם! מלמטה רצפת בצק פריך, מלמעלה עוגה בחושה משובצת שזיפים ושקדים. כבר אמרו גדולים מאיתנו: כשמשלבים חשקים מגיעים למקומות נפלאים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אם זה היה תלוי רק בי הייתי מכינה לכם בכל שבוע עוגה בחושה אחרת עם אחד מפירות הקיץ. הפירות האלה קורצים לי בכל פעם מחדש מהקערה שעומדת על השיש, וגורמים לי לרצות להכין מהם עוגות ומאפים בלי סוף. השבוע החלטתי שהמדור מתפנק בעוגת פירות, אבל במקביל היה לי חשק עז להכין פאי עם בצק פריך. הפשרה שלי עם עצמי הייתה שילוב: עטפתי עוגת שזיפים ושקדים בחושה בבצק פריך, וזה יצא וואו.
מרכיבים :
לבצק הפריך (תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס"מ):
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפות אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1-2 כפות מים קרים מאוד
לעוגה:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית תמצית שקדים (לא חובה)
150 גרם יוגורט או שמנת חמוצה (אפשר גם רוויון)
חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים (אבקת שקדים)
1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
לעיטור:
4 שזיפים גדולים, חצויים, מגולענים ופרוסים לרבעים
25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות סוכר וניל
חופן שקדים פרוסים מולבנים
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק הפריך: מעבדים בקערה עם הידיים או במעבד מזון עם להב פלדה קמח לבן עם אבקת סוכר וחמאה עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים כף מים וממשיכים לעבד. אם הבצק לא מתגבש לכדור מוסיפים עוד כף ושוב מעבדים. מניחים את כדור הבצק בצד.
2 העוגה: מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר. מוסיפים ביצה, תמצית וניל ותמצית שקדים ומערבבים היטב. מוסיפים יוגורט ושוב מערבבים היטב.
3 מוסיפים קמח שקדים, קמח לבן ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון.
5 מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים את הבצק לגודל קצת יותר גדול מהתבנית. הופכים את נייר האפייה ומניחים את הבצק בתבנית (לא נורא אם הבצק נשבר או נקרע, זה לא משפיע על התוצאה הסופית). מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית של התבנית.
6 מעבירים את בלילת העוגה אל הבצק ומיישרים.
7 מניחים רבעים של שזיפים בבלילה, ומפזרים מלמעלה קוביות קטנות של חמאה. מפזרים סוכר וניל ושקדים פרוסים.
8 אופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר (אבל גם קר טעים). שומרים במקרר.
** את השזיפים אפשר להמיר בכל פרי אחר שאוהבים.
** לגרסת פרווה משתמשים במחמאה/נטורינה גם בבצק וגם בעוגה הבחושה. את היוגורט אפשר להמיר במיץ תפוזים או בקרם קוקוס.