אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שכבות בנופי ללא אפייה

קרן אגם הכינה גרסה חגיגית לאחת העוגות הכי טעימות ללא אפייה, בנופי: שכבות של ביסקוויטים, ריבת חלב, קצפת ובננות. זה מתוק, זה יפה, שילוב הטעמים מנצח וזה אפילו לא מסובך. חיפשתם עוגה חגיגית לסופ"ש? מצאתם

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 30/01/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 18 או 20 ס"מ:

140 גרם חמאה

300 גרם ביסקוויטים

2 צנצנות ריבת חלב (700 גרם)

4 בננות בשלות אבל לא יותר מדי

שני שליש  כוס קוקוס (60 גרם) טחון

2 מכלים של שמנת להקצפה (500 מ״ל)

3 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

תלתלי שוקולד מגורר או 4 כפות ריבת חלב מומסת

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה במיקרוגל, וטוחנים את החמאה המומסת יחד עם הביסקוויטים עד לקבלת פירורים דקים. 

2 מכינים תבנית (קוטר 18 או 20 ס"מ) עם שקף או נייר אפייה צמוד לדפנותיה. מעבירים לתחתית התבנית מחצית מכמות הפירורים  ומהדקים היטב.

3 ממיסים מעט את צנצנות של ריבת החלב כך שתהיה מעט נוזלית, אבל לא יותר מדי.

4 יוצקים מחצית מכמות ריבת החלב על תחתית הפירורים ומיישרים על התחתית בעזרת מרית או כף.

5 חותכים את הבננות לפרוסות דקות ומסדרים מחצית מהן על גבי שכבת ריבת החלב, כך שהבננות יכסו את כל שטח התחתית.

עוגת בנופי שכבות חגיגית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת בנופי שכבות חגיגית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6 מפזרים מעל הבננות מחצית מכמות הקוקוס הטחון.

7 מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.מעבירים מחצית מכמות הקצפת מעל שכבת הבננות והקוקוס ומיישרים.

8 חוזרים שוב על הפעולה: מעל הקצפת מפזרים ביסקוויטים טחונים, מורחים שכבת ריבת חלב, מפזרים פרוסות בננות, זורים קוקוס טחון ומסיימים עם שכבת קצפת.

9 מיישרים את הקצפת, מכסים את התבנית בניילון או נייר כסף ומעבירים לצינון של לפחות 4-6 שעות. סמוך להגשה ממיסים מעט ריבת חלב ומקשטים את העוגה בזילופים או שמגררים מעליה שוקולד.

פרוסת בנופי מפנקת. כמה היא יפה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסת בנופי מפנקת. כמה היא יפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!