אוכל
צילום׃ נופר צור, אוכל טוב, mako

עוגת תפוז וקוקוס פרווה בתבנית לחם גדולה

למה להכין עוגה בחושה בתבנית לחם? כי זה יוצא גדול יותר, מרובע יותר ויפה יותר, ואם זה לא מדבר אליכם אתם לגמרי מוזמנים לחזור לתבנית הרגילה. אבל העוגה עצמה, בואו נתעכב רגע על העוגה עצמה

קרן אגם | אוכל טוב, mako | פורסם 12/01/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 104 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אל תשאלו למה, אבל יש לי חיבה גדולה לאפייה של עוגות בחושות בתבניות לחם, גדולות ומרובעות. זה פשוט יוצא נורא יפה בעיניי.

 

העוגה שלנו לסופ"ש היא בעצם סוג של עוגת לייקח שקצת שדרגתי ואפיתי בתבנית אינגליש מאוד גדולה – תבנית לחם קסטן, אבל אפשר גם להכין אותה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 24 ס"מ. יש בה גם תפוזים, קוקוס ושוקולד צ'יפס שקצת שקעו לתחתית - אז אנצל את ההזדמנות ואגיד לכם שהנה, גם לי זה קורה, ושממש לא צריך להתבאס כששוקולד נוחת לתחתית העוגה. נכון, רצינו שהוא יישאר בבלילה עצמה, אבל הצניחה שלו למטה יוצרת בחלק התחתון של העוגה קראסט שוקולדי משגע, וזה קסם בפני עצמו.

מרכיבים :

לתבנית לחם גדולה או תבנית עגולה 24 ס"מ:

6 ביצים גודל  L

2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

כפית מחית וניל

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

חצי כוס (50 גרם) קוקוס

150 גרם שוקולד צ'יפס + כף קמח

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 4-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה.

עוגת תפוז וקוקוס (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
עוגת תפוז וקוקוס|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
עוגת תפוז וקוקוס בתבנית לחם. תמונה לדרכון (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
תמונה לדרכון|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4 מוסיפים מיץ תפוזים ווניל ומקציפים שוב.

5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למסה אחידה.

6 מערבבים שוקולד צ'יפס עם כף קמח ומוסיפים לבלילה. מערבבים בעדינות.

7 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.

עוגת תפוז וקוקוס. לא להתרגש מהשוקולד בקרקעית (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
אם קרן לא מתרגשת מהשוקולד ששקע, גם אתם שחררו מזה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

8 אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים.

9 מחלצים את העוגה מהתבנית בעזרת נייר האפייה, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.