עוגת בננות וקוקוס מצופה שוקולד
קרן אגם התכוונה רק להכין לעצמה נשנוש קטן לקפה, ויצאה לה עוגה להתאהב בה. לא יעזור בית דין, בננות ושוקולד זה ג'וקר לא קטן (וזאת אפילו פרווה)
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
גם אם לא חשבתי להכין השבוע למדור עוגת בננות, הבננות שנחו בקערה בבית כנראה חשבו אחרת, וברגע מסוים של היום, כשהתעורר בי החשק לקפה של אחר הצהריים, קמתי להכין עוגה זריזה, והיא הפיצה ריח מטריף של בננות בכל הבית ויצאה כל כך יפה מהתנור, והתאהבנו מיד אני והיא.
לסיום העוגה צופתה בשוקולד בתקווה שהילדים יסכימו לנשנש אותה (הם לא), אבל הוגשה למחרת לאורחים וחוסלה לגמרי. אני אוהבת עוגות בננות, והשילוב שלהן עם שוקולד תמיד יוצא מושלם.
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ:
3 ביצים גודל M
רבע כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
1 כפית מחית/תמצית וניל
חצי כוס (מכל של 120 גרם) רסק תפוחים
2 בננות בשלות, מעוכות
חצי כוס (50 גרם) קוקוס טחון
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית אבקת קינמון
מעט מלח
לציפוי:
130 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר חום, סוכר לבן, שמן קנולה ווניל. מוסיפים רסק תפוחים ובננות מעוכות ושוב טורפים. מוסיפים קוקוס ומערבבים.
3 מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין לפני הציפוי.
5 לציפוי: ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת להקצפה. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומצפים את העוגה.
** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.