אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות ריקוטה רכות עם לוטוס

את הקרייב הקשה לעוגיות פתרה קרן אגם עם עוגיות מבצק ריקוטה, שהוא רך ונימוח במיוחד, ובפנים ממרח לוטוס. אם אתם מצליחים לתת להן להתקרר - אתם אנשים גדולים מהחיים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 06/12/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אחרי שיצא לחופשה קצרה, המדור שלי חזר עם חשק מאוד גדול לעוגיות – ומהחשק יצאו עוגיות הריקוטה המופלאות האלה. את בצק הריקוטה אני מכירה הרבה שנים, והאמת היא שבאופן כללי אני נוהגת להכניס ריקוטה להרבה בצקים, גם בצקי שמרים ובצק פריך, וגם לעוגות בחושות, כי הוא מוסיף למרקם משהו אחר, רך ונימוח יותר.

 

 

הבצק בעוגיות האלה כל כך עדין בפה, שלרגעים לא ברור אם מדובר בעוגה או בעוגייה, ואני מתה על זה. אני גם אוהבת לאכול אותן טיפה חמימות, כשהלוטוס ממש נוזלי. אם אתם לא מחובבי הלוטוס, אתם מוזמנים להמיר את המלית בנוטלה או בכל ממרח אחר.

מרכיבים :

כ-20 עוגיות:

כוס וחצי (200 גרם) קמח

כפית (5 גרם) אבקת אפייה

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

80 גרם חמאה רכה

כפית תמצית וניל

למילוי:

חצי צנצנת לוטוס

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים בקערה סוכר וריקוטה, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים היטב. מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת גוש בצק מעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2 מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף. אם הוא נוקשה מדי אפשר לרכך אותו כמה שניות במיקרו (אם אין שק זילוף לא נורא, תסתדרו עם כפית).

3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-2 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.

5 מזלפים לוטוס על מחצית מהעוגיות (אם אין שק זילוף - מניחים בכפית), ומכסים במחצית השנייה.

6 מהדקים את השוליים של שתי העוגיות - העליונה והתחתונה - טוב טוב, כי אחרת המילוי יברח באפייה.

7 מסדרים את העוגיות בתבנית באופן מרווח ואופים 12-14 דקות, עד שהן מעט שחומות.

8 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. 

** העוגיות יישמרו בטמפרטורת החדר לשלושה ימים.