מאפה פילו גבינות ותרד
לא משנה אילו גבינות יש לכם בבית - תזרקו אותן למלית של המאפה הזה ותראו שהוא יצא משהו משהו. קרן אגם עם עוד מתכון שמתחיל בפילו, ממשיך במה שיש במקרר ונגמר טעים טיל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 25 על 30 ס"מ:
6 עלי פילו מופשרים
שמן זית לשימון העלים (אפשר גם ספריי שמן)
למלית:
חצי גליל גבינת עיזים
250 גרם (מכל) גבינת תבור/כנען וכד'
125 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
2 ביצים גודל L
4 כפות שמנת מתוקה או יוגורט
חצי כוס גבינת קשקבל, פרמזן או כל גבינה קשה אחרת, מגוררת
מלח
פלפל שחור
חופן עלי תרד טריים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל הגבינות לתערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים, מלח, פלפל שחור ואת עלי התרד הקצוצים ומערבבים.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות.
3 פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים בשמן זית. מעבירים לתבנית, ואם השוליים נשארים בחוץ מקפלים אותם פנימה.
4 חוזרים על הפעולה עם שני עלים נוספים.
5 מברישים עלה פילו נוסף בשמן זית ומקמטים אותו, אבל לא לגמרי. מניחים אותו על העלים שבתבנית באופן מרושל. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנוספים. העלים המקומטים צריכים להיות מפוזרים בתבנית ולא צמודים זה לזה.
6 מוזגים את בלילת הגבינה על ובין כל עלי הפילו, ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.

בתיאבון!




