אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

בוואריה כמו פעם

פעם היא הייתה הקינוח היחיד שמוגש במסעדות, היום ממש לא - אבל עדיין שמור לה, לבוואריה הלבנה עם סירופ השוקולד, מקום ענק של כבוד בלב של כולנו. ואיזה זמן טוב יותר מעכשיו לאיזה נוסטלגיה טובה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 16/11/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני מאוד מקווה שגם ילדי שנות האלפיים יודעים מה זה בוואריה, ושזה לא מהקינוחים שפינו את השטח לגמרי לטובת הקדמה. נכון שבשנות השמונים הוא היה בערך הקינוח היחיד במסעדות בארץ, אבל הוא כל כך טעים! במסעדות היו מגישים אותו כמנה בודדת על צלחת, אבל אצלנו בשכונה הייתה אמא שהייתה מכינה בוואריה בתבנית פיירקס גדולה ונותנת לנו לטרוף אותה עם כפיות ישר מהתבנית. ככה אני זוכרת אותה וככה אני הכי אוהבת אותה.

מרכיבים :

לתבנית מלבנית 25*35:

1 שרוול ביסקוויטים

כוס וחצי (360 מ"ל) חלב (ועוד קצת בשביל הביסקוויטים)

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן רגיל

4 ביצים גדולות, מופרדות

שקית (12 גרם) אבקת ג'לטין

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה

כף אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:

סירופ שוקולד

אגוזי מלך טחונים דק

אופן ההכנה:

1 מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, מחצית מכמות הסוכר, חלמונים וג'לטין. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

2 כשהתערובת קרה מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר לקצף מבריק ויציב.

3 מעבירים את הקציפה לתערובת החלמונים, אבל לא שוטפים את קערת המיקסר ואת המקצף.

4 מקציפים שמנת עם פודינג וניל לקצפת יציבה, ומאחדים את התערובות בתנועות קיפול לתערובת אחידה.

5 טובלים ביסקוויטים בחלב ומרפדים את תחתית התבנית לכיסוי מלא.

6 שופכים את בלילת הבוואריה על הביסקוויטים ומיישרים.

בוואריה כמו פעם (קרן אגם). קינוח לפנתיאון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בוואריה כמו פעם (קרן אגם). קינוח לפנתיאון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

8 מקשטים בסירופ שוקולד ובאגוזים קצוצים ומגישים.