מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה
כששואלים את קרן אגם למה היא משתמשת בבצק עלים מוכן, היא לא מתבלבלת לשנייה: זה מהיר, זה מוצלח, והעולם זקוק לכמה שיותר מתכונים מעולים שאפשר לתקתק בדקות. אחרי שתנסו את המאפה הזה, למשל, הכל יהיה ברור
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בכל רגע שתפתחו את המקרר שלי תמצאו בו בצקים מוכנים לעבודה. זה יכול להיות בצק פילו או בצק עלים או פילאס, או אפילו בצק לפיצה פשוט שמוכרים היום. מישהי שאלה אותי פעם למה אני כותבת מתכונים עם בצק עלים מוכן, הרי אני אופה ומצופה ממני להכין את הבצק מאפס. אז לא, אני לא מכינה בצק עלים בבית כי זה הרבה מאוד עבודה, ובניגוד לסבתא שלי, שהייתה מכינה גם בצק פילו לבד, אני לגמרי משתייכת לז'אנר האנשים שמעדיפים להכין מאפים מהירי הכנה, ולעוף עליהם. אני אפילו מגבה את זה באידיאולוגיה: אפשר לקנות היום בצק עלים באיכות מעולה, והעולם לגמרי זקוק למתכונים שווים עם בצקים מוכנים!
כל ממרח, גבינה, כל מיקס שלהם, כל ירק - הכל יכול להיכנס לתוך הבצקים האלו (או מעליהם, אני לא מפלה). הכל הולך, והכל טעים.
בשבת האחרונה הגיעו אורחים לארוחת בוקר מאוחרת, ומכיוון שהייתי מאוד עסוקה התפניתי להכנות רק ממש ברגע האחרון. מכיוון שאין יותר כיף מאשר לשבת לשולחן בשבת עם מאפה חם שיצא מהתנור – הוצאתי בצק עלים מהמקרר ותקתקתי מאפה אחד גדול עם רוטב פיצה שנשאר, חצילים בתנור, עגבניות וגבינת מוצרלה. קנוי או לא קנוי - אי אפשר היה להפסיק לאכול ממנו.
מרכיבים :
2 חבילות בצק עלים מצונן למקרר (יש רק בצק קפוא? הסתכלו בהערות למטה)
2 חצילים בינוניים
3 עגבניות גדולות
חצי כוס רוטב לפיצה (אפשר להשתמש במוכן או להכין לבד)
מלח גס
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים (אם אין, אפשר לוותר או להמיר בעלי אורגנו)
200 גרם פרוסות מוצרלה
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם מעט מים
רבע כוס שומשום
לציפוי:
ביצה טרופה עם מעט חלב
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 פורסים את החצילים עבה ואופים בחום 200 מעלות עם שמן זית ומלח גס 15-20 דקות, עד השחמה. משאירים את התנור דולק.
2 פורסים את העגבניות לעובי בינוני.
3 מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4 פורסים חבילה אחת של בצק עלים מצונן על התבנית ומורחים רוטב לפיצה באופן אחיד. משאירים קצת שוליים נקיים.
5 מסדרים פרוסות חצילים ועליהן פרוסות עגבנייה ומפזרים מלח גס, שמן זית וקצת עלי בזיליקום.
6 מסדרים שכבה של פרוסות מוצרלה ומכסים בבצק העלים השני. מהדקים את השוליים של שני הבצקים אלה לאלה.
7 מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חורצים בבצק כמה חריצים באלכסון.
8 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה, ומגישים חם.
** אם אין בצק עלים מצונן אפשר להשתמש בחבילת בצק עלים קפוא של 600 גרם, שהופשרה במקרר למשל הלילה. לפני השימוש פורסים את הבצק על השיש, מרדדים מעט ומחלקים לשני חלקים שווים. משם ממשיכים עם המתכון. שימו לב רק שזמן האפייה עשוי להתארך מעט.