אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת קרם לימון

אחד הדברים הכי כיפיים שיכולים לקרות באפייה זה "טעויות טובות": מתחילים בכוונה מסוימת ומסיימים בסוף עם משהו שלא בהכרח תכננו, אבל מזל שיצא. זה המקרה של העוגה המעולה הזאת, אחת הקלות וטובות שאפינו לאחרונה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 28/03/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זו את העוגות הכי טובות שיצא לי להכין. רציתי שקרם הלימון יישאר יציב למעלה בזמן האפייה, אבל זה לא צלח אבל הוא ירד למטה ונשאר קצת קרמי בתחתית העוגה.

 

הטעם שלה בהחלט לימוני והמרקם שלה מאוד עסיסי. השכנים שלי שמתקבלים עוגות על בסיס קבוע לטעימה אמרו פה אחד שזו אחת העוגות הכי טובות שאכלו. קרם הלימון קל מאוד להכנה ולא מסובך, כך שמתקבלת עוגה חלומית שביחס לקלות ההכנה שלה ממש מפתיעה.

מרכיבים :

לקרם הלימון:

כוס (240 מ״ל)  חלב רגיל

ביצה גודל L

2 כפות (20 גרם) סוכר לבן

כף אבקת קורנפלור

קליפת מגוררת מלימון אחד

מיץ מחצי לימון

20 גר׳ חמאה רכה

לעוגה:

3 ביצים  גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

רבע כוס (50 גרם) סוכר וניל

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

קליפת לימון מגוררת

מיץ מחצי לימון

מיכל (200 מ״ל) יוגורט

1.5 כוסות (210 גרם) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בסיר קטן את כל מצרכי הקרם עד שהוא מתחיל להסמיך. מורידים מהאש, מעבירים לקערה או קופסה, ומכסים את הקרם בניילון (אני מניחה שקית סנדוויץ' מעל למניעת קרום). מעבירים לצינון מוחלט במקרר.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

3 טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר לבן וסוכר וניל. מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון ואת היוגורט ומערבבים.

עוגת קרם לימון - עסיסית ורכה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת קרם לימון - עסיסית ורכה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ושוב מערבבים. כשהבלילה אחידה מעבירים אותה לתבנית אפייה.

5 מורחים מעל הבלילה את קרם הלימון, הכי טוב עם שקית זילוף לזלף את כל הקרם מעל, אבל אפשר גם עם כף. שימו לב, הקרם לא יישאר למעלה ויירד לאמצע/תחתית העוגה.

6 אופים כ-35-40 דקות, או  עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.

7 מצננים נעט בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

אחת הטובות שיצא לנו להכין. עוגת קרם לימון (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אחת הטובות שיצא לנו להכין. עוגת קרם לימון|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* העוגה תחזיק מעד ואף תשתבח ביומיים הבאים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב