אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

קובנה עם חמאת שום ועשבי תיבול

גם חובבי הקובנה האדוקים מודים שאחרי שמנסים את הקובנה הזו - שמחוזקת בשום ועשבי תיבול - קשה מאוד לחזור אחורה. המזל הוא שלא צריך לחזור אחורה, אפשר פשוט לטחון אחת כזאת בכל שבת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 27/02/25 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

אם אתם אוהבים את הקובנה הקלאסית, על זאת אתם הולכים לעוף: במקום חמאה משתמשים בחמאת שום ועשבי תיבול, ומדובר בשדרוג מדהים וממש ממכר. אצלנו בבית מאז שאני מכינה את הגרסה הזו מבקשים רק אותה.

מרכיבים :

לסיר קובנה של 24 ס"מ:

4 ורבע כוסות (595 גרם) קמח לחם, קמח פיצה או קמח לבן רגיל

כף גדושה שמרים יבשים

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

1 כף סוכר חום בהיר

2 כפות שמן קנולה או זית

חצי כף מלח דק

כוס עד כוס וחצי (240-360 מ"ל) מי ברז

למריחה:

100-150 גרם חמאה רכה  

2-3 שיני שום כתושות

חופן עשבי תיבול קצוצים (אני קצצתי בזיליקום עם פטרוזיליה וזעתר)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר לבן, סוכר חום, שמן ומלח.

2 מפעילים את המיקסר על לישה ומתחילים להוסיף מים – קודם חצי מהכמות ואז לאט לאט עוד, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. לא מוזגים את כל המים בבית אחת, כי לא בטוח שהבצק יצטרך את כל הכמות. המטרה היא בצק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק לתחתית. לשים בסך הכל 10-12 דקות.

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומכסים. מתפיחים עד להכפלת נפח (במקום חמים זה ייקח שעה או שעה ורבע).

4 מערבבים בקערה חמאה רכה עם שום כתוש ועשבי תיבול.

5 מחלקים את הבצק לעשרה כדורים שווים.

6 מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק למלבן ארוך ודק.

7 מורחים בעזרת כף או פלטה את חמאת השום וסוגרים כמו מעטפה (חצי מימין לאמצע ואז חצי משמאל למרכז). את המלבן הדק והארוך שהתקבל מורחים גם כן בחמאת שום, ומגלגלים לרולדה (מהחלק הצר שפונה אליכם - ראו בסרטון).

8 כשיש 10 רולדות מגולגלות ומוכנות מברישים את הסיר בחמאת שום. מסדרים את הרולדות בפנים כשהחלק הפתוח פונה למעלה.

9 משמנים מעט את המכסה של הסיר מבפנים וסוגרים את הסיר להתפחה חוזרת של כשעה, או עד שהבצק תפח עד למכסה.

10 מחממים תנור ל-180 מעלות. אם נשארה חמאת שום, ממיסים אותה ומוזגים על הבצק.

11 אופים את הקובנה עם המכסה 40-45 דקות, עד שהיא שחומה (מרימים את המכסה ובודקים).

 

קובנה עם חמאת שום ועשבי תיבול (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
קובנה עם חמאת שום ועשבי תיבול|צילום: קרן אגם, mako אוכל
קובנה חמאת שום ועשבי תיבול. פתאום רוצים רק אותה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
קובנה חמאת שום ועשבי תיבול. פתאום רוצים רק אותה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** לאפייה איטית של לילה בתנור מחממים תנור ל-100-110 מעלות ומכניסים את הקובנה ל-8 שעות.

** לגרסה פרווה/טבעונית אפשר להשתמש בתחליף חמאה.