עוגת מייפל
העוגה הזאת היא הבחירה המושלמת לשלוח למפונים או לחיילים, אבל גם להכין אותה לעצמכם זו מצווה. היא נשארת רכה וטרייה כמה ימים טובים, ואפשר להפוך אותה לפרווה באפס מאמץ
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
האם צריך בכלל להציג את העוגה הזאת? עוגת מייפל כבר מזמן הפכה למאמי לאומית; היא לחה, עסיסית, והכי חשוב לישראלים? יש לה גרסת פרווה שגם היא מושלמת. אני השתמשתי בשמנת מתוקה להקצפה אבל התוצאה עם שמנת פרווה היא לא פחות טובה! והכי חשוב, אל תתקמצנו על המייפל שאתם שופכים על העוגה עם צאתה מהתנור, זה מה שיגרום לה להיות עסיסית ולהישאר כמה למשך כמה ימים טובים.
מרכיבים :
לתבנית 24 ס"מ עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק:
3 ביצים גדולות
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
1 כפית תמצית/מחית וניל
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
מעט מלח
שלושת רבעי כוס (200 מ"ל) שמנת להקצפה (שמנת פרווה לגרסת פרווה)
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או מלך קצוצים דק
שני שליש כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית (או תבניות) בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה.
2 טורפים בקערה ביצים עם סוכר, וניל, שמן ומלח. מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים היטב.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 15 דקות. פותחים את התנור ומפזרים את האגוזים על הבלילה (עדיף לא לעשות את זה קודם כדי שלא ישקעו).
5 אופים עוד כ-25 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
6 מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים אותה מעט בעזרת שיפוד ארוך או קיסם ושופכים סירופ מייפל.
7 מצננים מעט ומגישים.
** העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.