עוגיות סנדוויץ' פרח ריבה
הבצק של עוגיות הריבה הקלאסיות והלא מנוצחות האלה יקבל אליו באהבה כל סוג של ריבה – ביתית מושקעת אבל גם קנויה פשוטה. עוגיות הבית הכי כיפיות שיש
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (25 עוגיות):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
חצי כוס (50 גרם) אבקת שקדים
חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון מביצה L
כפית מחית או תמצית וניל
מעט מלח
כף מים קרים (ואם צריך אז עוד)
למילוי:
רבע כוס ריבה, איזו שאוהבים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
2 מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק (אם אין מעבד מזון – מכווצ'צ'ים את החמאה והקמחים עם האצבעות ומפוררים).
3 מוסיפים מי קרח ומעבדים לכדור. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד מעט מאוד מים.
4 עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
5 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ.
7 קורצים עיגולים (או פרחים) מהבצק בעזרת קורצן בקוטר 4 ס"מ. במחצית מהעיגולים קורצים עוד עיגול קטן בפנים (אפשר להיעזר בראש של צנתר עגול).
8 אופים את כל העוגיות כ-10 דקות עד שהן מזהיבות קלות מאוד. מוציאים ומצננים (בתנור ביתי סביר שתצטרכו שני סיבובי אפייה).
9 מפזרים אבקת סוכר רק מעל העוגיות עם החור.
10 מניחים כפית ריבה במרכז כל עוגייה שלמה (ללא חור), ומכסים בעוגייה עם חור כשהחלק עם אבקת הסוכר כלפי מעלה.
** שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר. מומלץ להניח נייר אפייה בין שכבה לשכבה.