עוגת תפוחים היסטרית
הסערה שהייתה כאן אומנם שככה, אבל החשק לעוגת תפוחים חמימה שמגישים עם קצפת מתקתקה ולא מפסיקים ליישר - לגמרי נשאר איתנו. מעט מאוד קמח, המון תפוחים - כיף חורפי שאין לו מתחרים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כשצילמתי את המדור השבוע הייתה בחוץ סופת ברקים, רעמים וגשם, וכל מה שהתחשק לי היה להכין עוגת תפוחים ולזלול אותה חמימה עם קצפת בצד. נזכרתי בעוגה שאכלתי פעם בהולנד, כשנסעתי לבקר חברה הולנדית שגרה בחווה מדהימה על גבול בלגיה. היא לקחה אותי לבקר את ההורים שלה בכפר קטן הולנדי חמוד שנמצא ליד החווה שלה, ואמא שלה אירחה אותי עם עוגה שהייתה מפוצצת תפוחים, והייתה חמימה וכל כך כל כך טעימה. אמא שלה השוויצה אז שהם מגדלים לבד את התפוחים (היו להם עוד מלא פירות על העצים) וזו הייתה חוויה בלתי נשכחת. הייתי כנראה קצת ביישנית אז כי לא ביקשתי את המתכון, אבל כשניסיתי לשחזר אותו הוא יצא לשמחתי מדהים ומדויק. אני הורדתי את הקינמון מהעוגה, כי פחדתי שהוא יצבע לי אותה ורציתי אותה נקייה, אבל אם אתם אוהבים אתם בהחלט יכולים להוסיף כפית קינמון.
בלילה חיכיתי שנופר הצלמת שלי תשלח לי את התמונות, וכשהן הגיעו וראיתי שהיא קראה לקובץ "עוגת תפוחים היסטרית", חייכתי לעצמי. נופר, שנמצאת בתזונת קיטו כבר תקופה, שברה את הקיטו בצילומים לרגע כדי לטעום מהעוגה, כי הריח והמראה שלה שברו אותה, וזה השם שהעוגה קיבלה ממנה. היא באמת היסטרית. יש בה מעט קמח והמון תפוחים, היא רטובה יחסית ואם תגישו אותה חמימה לא תוכלו להפסיק לאכול ממנה.
מרכיבים :
לתבנית מרובעת 22*22 ס"מ:
3-4 תפוחים קלופים, נקיים מליבה, חצויים ופרוסים לפרוסות דקיקות
3 ביצים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
חצי כוס (120 מ"ל) חלב
כפית תמצית/מחית וניל
50 גרם (שליש כוס + כפית) קמח לבן
קורט מלח
2 כפיות גדושות מאוד (15 גרם) של אבקת אפייה
אבקת סוכר, לפיזור
אופן ההכנה:
** המתכון נוסה מחדש ותוקן בינואר 2023 **
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 טורפים היטב ביצים וסוכר בקערה (או במיקסר עם בלון הקצפה) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. אם עושים את זה ידנית זה לוקח כמה דקות (אבל שווה את זה).
3 מוסיפים את השמן במזיגה איטית ותוך כדי שטורפים. מוסיפים חלב ווניל וממשיכים לטרוף.
4 מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים במטרפה למניעת גושים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5 מכניסים את התפוחים לבלילה ומערבבים היטב עד שכולם עטופים היטב.
6 אופים 35-40 דקות, עד השחמה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון!