מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות
איך אפשר שלא להתאהב במטבח היווני: אוכל פשוט ונגיש, אבל כל כך טעים ועשיר. הקינוח הקליל זה מורכב מעלי פילו מוברשים בחמאה שנאפים, מקבלים חיזוק שמנת עם אוכמניות ולימון, חוזרים לתנור ויוצאים משם אלוהיים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
ליוונים יש מאפה שנקרא soufra. אני הכרתי אותו מהרשת והתאהבתי בו מיד. מדובר על מאפה פילו שמכינים לו מעין ״חביצה״ של שמנת וביצים, שופכים על העלים אחרי אפייה קצרה ומחזירים לתנור להשחמה.
הגשתי את המאפה הזה בסדנה ונרשמה התעלפות. זו רק הוכחה נוספת כמה אני אוהבת את המטבח היווני בכל מה שקשור למאפים וקינוחים: מצד אחד הכי פשוט שיש (שימוש בעלי פילו קנויים ומליות זריזות ופשוטות) ומצד שני טעם גן עדן שאין לו תחליף.
טיפ קטן ממני: זה בדיוק מסוג המאפים שניתן להכין מראש, להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם ולהגיש כאילו הוא חדש. מניסיון .
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
חבילה וחצי דפי פילו מופשרים מראש לילה במקרר
200-250 גרם חמאה מומסת
למילוי:
600 מ״ל שמנת מתוקה
כוס סוכר לבן (200 גרם)
5 ביצים גודל l
כפית מחית/תמצית וניל איכותית
חצי כפית גרידת לימון
חופן אוכמניות (טריות או קפואות)
אופן ההכנה:
1 פורסים על משטח נח לעבודה עלה פילו ומברישים בחמאה מומסת.
2 מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו.
3 אוספים ביחד את העלים עם הידיים כמו אקורדיון, כך שמתקבלת מן צורת מניפה ארוכה (כווצ'וץ עדין), מגלגלים את העלים לצורת שבלול ומניחים במרכז התבנית.
4 חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו וכל פעם עוטפים את העלים במרכז עוד, ממשיכים את תנועת הספירלה של העלים עד שהתבנית מלאה.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות.
5 מברישים שוב את העלים בחמאה מומסת ואופים בתנור למשך 15-20 דקות עד הזהבה קלה.
6 בינתיים טורפים היטב את מצרכי המילוי מלבד לאוכמניות.
7 אחרי שהמאפה מזהיב, מוציאים אותו מהתנור ויוצקים את בלילת המילוי מעל כל העלים. מפזרים את האוכמניות ומחזירים לאפייה נוספת בתנור לעוד 30 דקות.
מוציאים ומגישים חמים.