עוגיות חול שמתמוססות מעצמן
זה הזמן בשנה להכין עוגיות רייבה מרוקאיות, הידועות גם כעוגיות חול, ורצוי בכמות כפולה. הן לא יפות ולא מתוחכמות, לא מורכבות ולא מפונפנות, אבל הן בדיוק מה שהתה שלכם מבקש (אחרי צום יום כיפור ובכלל)
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הבת שלי שאלה השבוע איך זה שאין לי מתכון בשום מקום לעוגיות חול, וזה נכון - למרות שאני מאוד אוהבת לאכול את העוגייה המתפוררת הזו, מעולם לא העליתי מתכון שלה. אז רגע לפני יום כיפור, כשכולם מתכוננים לצום, חושבים מה יאכלו לפני ובעיקר מה יאכלו אחרי, אני מעלה פה מתכון לעוגיות רייבה שהן באמת באמת מסורת ביום כיפור, והכי כיף שאפשר להכין אותן כמה ימים קודם והן עדיין יישארו רכות וטעימות.
אני מוסיפה לבצק קצת קורנפלור ולדעתי זה ממש משפר את המרקם שלהן, ומשתמשת באבקת סוכר. גם השילוב בין שמן לחמאה מאוד מוסיף לדעתי, לכן אם אתם מחפשים מתכון פרווה אני ממליצה להמיר את החמאה במחמאה/נטורינה ולא בעוד כמות של שמן קנולה.
שיהיה לכולנו צום קל וגמר חתימה טובה.
מרכיבים :
ל-35 עוגיות:
4 וחצי כוסות (630 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
125 גרם (כוס ועוד כפית) אבקת סוכר
1 כף אבקת קורנפלור
חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה
200 גרם חמאה קרה, בקוביות
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
לעיטור:
אגוזי לוז שלמים (או חצאי פקאן או חצאי שקדים מולבנים)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח עם אבקת אפייה, אבקת סוכר, קורנפלור, שקדים וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים חצי מהשמן ומעבדים שוב. ממשיכים להוסיף את השמן לאט לאט עד לקבלת כדור בצק נוח לעבודה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). בודקים את הבצק: מגלגלים ממנו כדור לבדיקה, אם הוא מתפורר מוסיפים עוד שמן ומעבדים שוב.
4 כשהבצק מוכן מגלגלים ממנו כדורים בגודל גולה גדולה ומניחים על תבנית האפייה באופן מרווח.
5 מניחים אגוז במרכז כל עוגייה ודוחסים אותו מעט פנימה בעדינות (לפעמים העוגיות קצת נסדקות בשלב הזה, וזה בסדר).
6 אופים את העוגיות 10 דקות. הן אומנם נסדקות מעט באפייה אבל נשארות לחלוטין לבנות אז אל תתפתו להשאיר אותן בתנור יותר מזה.
7 מצננים ומגישים.
** העוגיות יישמרו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.