שושני שמרים עם בצק עוגיות
אם אתם מבקשים להרשים מישהו עם האפייה שלכם, זה הדבר להכין לו: שבלולי שמרים שבתוכם לא קינמון ואפילו לא שוקולד - אלא בצק עוגיות שוקולד צ'יפס מושחת וטעים. כל כך הרבה אהבות בתבנית אחת, איך אפשר לעמוד בזה?
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
בסיום כל סדנה שלי כל אורח מקבל הביתה שקית קטנה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. את העוגיות אנחנו מכינות בבוקר, לפני שהאורחים מגיעים. באחד הימים נשאר קצת בצק והחזרנו אותו בקופסה למקרר, ואז, במקום להוציא במהלך הסדנה קרם שקדים כמו שתכננתי, הוצאתי בצק עוגיות לא אפוי והחלטתי למרוח אותו על בצק שמרים לשבלולים. יצא טעים בקטע משוגע.
אז החלטתי לאמץ את המתכון. נכון שזה קצת מושחת, אבל אם אתם מחפשים להרשים – זה חד משמעית המתכון לעשות את זה איתו. בצק העוגיות נשאר רך ונעים בבצק, והטעם וואו.
מרכיבים :
לבצק (12 שבלולים גדולים):
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
1 כף (11 גרם) שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
2 ביצים גודל L
100 גרם חמאה רכה
שני שליש כוס (160 מ"ל) חלב
למלית בצק עוגיות:
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
קורט מלח
חצי כפית מחית או תמצית וניל
170 גרם (כוס ורבע) קמח לבן רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר
להברשה:
ביצה טרופה עם ממש מעט מים
לזיגוג:
רבע כוס מים
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים את בצק השמרים: מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים בכף.
2 מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב. מתחילים עם חצי מכמות החלב ולאט לאט מוסיפים עוד, אם צריך. לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.
4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים (או לילה שלם במקרר).
5 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית לפי הסדר. את השוקולד צ'יפס מוסיפים בסוף. מניחים במקרר או בצד.
6 מרדדים את הבצק על משטח העבודה למלבן דק, ומורחים את הקרם באופן אחיד. מגלגלים לרולדה ופורסים לשושנים בעובי של כ-3 ס"מ (או איך שאוהבים).
7 מסדרים את השושנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-40 דקות.
8 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מברישים את השושנים בביצה טרופה עם מעט מאוד מים ואופים 25-30 דקות, עד שהם שחומים למראה.
10 בזמן שהשושנים בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר בקלחת או סיר קטן, מורידים את האש לבינונית ונותנים לתערובת לבעבע 7-8 דקות עד שהיא מסמיכה לסירופ.
11 מיד עם צאתן מהתנור מברישים את השושנים בסירופ, ומגישים.

** לגרסה פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או תחליף חמאה באותן הכמויות, ואת החלב ממירים במים.