עוגיות חמאה ואגוזי לוז שמתגלצ'ות בפה
אנחנו יודעים שאומרים מתגלשות ולא מתגלצ'ות, אבל תאמינו לנו - עד שלא תכניסו אחת כזאת לפה ותראו איך היא מתגלצ'ת פנימה מעצמה, לא תבינו שזה בדיוק מה שהן עושות. עונג שבת אמיתי
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
ביסים קטנים וחלומיים של בצק פריך משולב באגוזי לוז (בעיניי זו תמיד האופציה המועדפת, עוד לפני השקדים), עם הבלחות של שוקולד לבן - יכולים לדמיין משהו יותר מענג מזה?
שימו לב, העוגיות אומנם קטנות אבל זה בדיוק מה שמסוכן בהן - בלי לשים לב אכלתם 10 בדקה. אבל זאת לא אשמתכם! הן פריכות ונמסות בפה, אתם באמת שלא עשיתם שום דבר. קופסת העוגיות הכי טובה שתוכלו להביא למישהו מתנה.
מרכיבים :
לכ-55 עוגיות:
200 גרם חמאה רכה
8 כפות (65 גרם) אבקת סוכר
כוס (100 גרם) אגוזי לוז טחונים דק (אפשר לטחון במעבד מזון עם להב פלדה)
כפית מחית/תמצית וניל איכותית
כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
כוס (140 גרם) קורנפלור
לתוספות:
50 גרם אגוזי לוז שבורים
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ
אגוזי לוז שלמים, רצוי קלופים
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים את אגוזי הלוז, תמצית הווניל, הקמח והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שברי האגוזים והשוקולד הלבן ומערבבים לאיחוד.
3 יוצרים כדורים קטנים ובכל אחד נועצים בלחיצה קלה אגוז לוז שלם.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
5 מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים קטנים.
6 אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות משחימות ממש מעט בקצוות (העוגיות צריכות להישאר בהירות) והבית מתמלא בריח אגוזי. מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

הערות:
** ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים או לשלב בין השניים. גם פקאן טחון יעבוד.
** אגוזי לוז שקונים לא קלופים אפשר להקפיץ מעט במחבת לא משומנת, לקרר, ואז הקליפה יורדת ממש בקלות.
** מומלץ להשתמש באגוזי לוז קלוים אבל ממש לא חובה.




