אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות חמאה ואגוזי לוז שמתגלצ'ות בפה

אנחנו יודעים שאומרים מתגלשות ולא מתגלצ'ות, אבל תאמינו לנו - עד שלא תכניסו אחת כזאת לפה ותראו איך היא מתגלצ'ת פנימה מעצמה, לא תבינו שזה בדיוק מה שהן עושות. עונג שבת אמיתי

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 22/11/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

ביסים קטנים וחלומיים של בצק פריך משולב באגוזי לוז (בעיניי זו תמיד האופציה המועדפת, עוד לפני השקדים), עם הבלחות של שוקולד לבן - יכולים לדמיין משהו יותר מענג מזה?

 

שימו לב, העוגיות אומנם קטנות אבל זה בדיוק מה שמסוכן בהן - בלי לשים לב אכלתם 10 בדקה. אבל זאת לא אשמתכם! הן פריכות ונמסות בפה, אתם באמת שלא עשיתם שום דבר. קופסת העוגיות הכי טובה שתוכלו להביא למישהו מתנה.

מרכיבים :

לכ-55 עוגיות:

200 גרם חמאה רכה

8 כפות (65 גרם) אבקת סוכר

כוס (100 גרם) אגוזי לוז טחונים דק (אפשר לטחון במעבד מזון עם להב פלדה)

כפית מחית/תמצית וניל איכותית

כוס  (140 גרם) קמח לבן רגיל

כוס  (140 גרם) קורנפלור

לתוספות:

50 גרם אגוזי לוז שבורים

100 גרם שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ

אגוזי לוז שלמים, רצוי קלופים

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים את אגוזי הלוז, תמצית הווניל, הקמח והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שברי האגוזים והשוקולד הלבן ומערבבים לאיחוד.

3 יוצרים כדורים קטנים ובכל אחד נועצים בלחיצה קלה אגוז לוז שלם.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

5 מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים קטנים.

6 אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות משחימות ממש מעט בקצוות (העוגיות צריכות להישאר בהירות) והבית מתמלא בריח אגוזי. מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

עוגיות חמאה ואגוזי לוז (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגיות חמאה ואגוזי לוז|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הערות:

** ניתן להמיר את אגוזי הלוז בשקדים טחונים או לשלב בין השניים. גם פקאן טחון יעבוד.

** אגוזי לוז שקונים לא קלופים אפשר להקפיץ מעט במחבת לא משומנת, לקרר, ואז הקליפה יורדת ממש בקלות.

** מומלץ להשתמש באגוזי לוז קלוים אבל ממש לא חובה.