מיני סופגניות נתלשות
היופי בסופגניות האלה של קרן אגם, חוץ מזה שהן סופגניות ושהן של קרן אגם, הוא שהן מאפשרות לכם לשבת עם האורחים בהדלקת הנרות בכיף, בלי לרכון מעל שמן רוחש. תבנית אחת ובה משהו כמו 40 סופגניות ריבה זעירות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
אין חנוכה שאני לא מארחת להדלקת נרות, ובשנים האחרונות אני משתדלת פחות ופחות לטגן. למרות שזה ממש טעים, זה חייב לקרות סמוך להגשה ואני אוהבת להיות פנויה לפני שהאורחים מגיעים. כבר כמה שנים שאני עפה על סופגניות אפויות, וכשאני מכינה לאורחים (גם בסדנאות) את הגרסה האפויה הם מתאהבים מיד.
השנה אני מכינה תבנית של מיני סופגניות אפויות עם ריבה קלאסית, כמו שאני אוהבת, וזה הולך להיות ה-שוס של הדלקת הנרות.
מרכיבים :
35-40 סופגניות:
חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז
1 כף שמרים יבשים
60 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
חצי כפית מלח
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח מניטובה, קמח לחם או קמח לבן רגיל
1 ביצה גדולה
50 גרם חמאה רכה
חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים
לעיטור:
אבקת סוכר
למילוי:
ריבת תות או כל מלית אחרת שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח, מחברים את וו הלישה ומוסיפים תוך כדי לישה את הקמח, ביצה, חמאה ואת השמנת החמוצה. אם הבצק לא מתגבש לכדור רך וגמיש מוסיפים עוד מהמים.
2 לשים בסך הכל 10-12 דקות, ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בין שעה וחצי לשעתיים (או לילה במקרר).
3 מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים במשקל 24 גרם לכדור (אל תדאגו, זה גדל באפייה).
4 משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 28 ס"מ בספריי שמן ומסדרים את הכדורים - קודם במעגל החיצוני ואז עוד ועוד מעגלים פנימיים, כמה שנכנס. שומרים על מרווחים קטנים בין הכדורים. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
5 כשהכדורים תפוחים מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מברישים את הכדורים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה.
7 מוציאים מהתנור ומקשטים באבקת סוכר.
8 בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר מזלפים ריבה או כל ממרח אחר לתוך כל סופגנייה.
9 מגישים טרי וחם.