אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגת שוקולד קראמבל מלכותית

היא לא בחושה, לא בקערה אחת ולא לוקח 5 דקות להכין אותה. יש בה רק שליש כוס קמח, היא דורשת הקצפת חלבונים וקיפול, וגם הכנה של קראמבל - ובכל זאת, בשביל עוגה כזאת היינו עושים את הכל שוב (ושוב ושוב)

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 14/11/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקראמבל:

שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר

כוס ורבע קמח לבן (או מלא)

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לעוגה:

125 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

3 כפות מים

שלושת רבעי כפית אבקת אפייה

שליש כוס קמח (46 גרם)

שליש כוס אבקת קקאו איכותית (46 גרם)

4 ביצים גודל L, מופרדות

כוס סוכר (200 גרם)

חצי כפית תמצית וניל

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקראמבל: מערבבים בקערה את החומרים היבשים (הסוכר והקמח) ומוסיפים קוביות חמאה. בעזרת האצבעות מועכים את החמאה ביחד עם החומרים היבשים עד שמתקבלים פירורים. מעבירים למקרר.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3 מרפדים תבנית לחם בגודל 20*14 ס"מ ובעומק 11 ס"מ בנייר אפייה (אפשר להשתמש גם בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ. במקרה כזה דואגים שיהיה נייר אפייה גם בדפנות).

עוגת שוקולד עם קראמבל (צילום: נופר צור, mako אוכל)
עוגת שוקולד עם קראמבל|צילום: נופר צור, mako אוכל

4 ממיסים חמאה בסיר בינוני או בקערה חסינת חום במיקרוגל. מסירים מהאש (אם המסתם בסיר) ומערבבים פנימה את השוקולד המריר עד שהוא נמס לגמרי.

5 מוסיפים 2 כפות מים, אבקת אפייה, קמח וקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מקציפים בעזרת מטרפה ידנית בקערה בינונית חלמונים עם סוכר, כף מים ווניל עד שמתקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

7 מאחדים עם תערובת השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה.

8 מקציפים במיקסר חלבונים ומעט מלח עד לקבלת קצף נוקשה.

9 מעבירים את הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

10 מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות. מפזרים רבע מכמות הקראמבל (ראו הערה בסוף) ומחזירים לאפייה לעוד 20-25 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

11 מניחים לעוגה להצטנן מעט ומעבירים לצלחת הגשה. אפשר לקשט באבקת סוכר.

** לעוגה מספיקה רק רבע מכמות הקראמבל במתכון. את מה שנשאר אפשר לאחסן במקרר לכמה ימים, או לשמור במקפיא עד שלושה חודשים.

** אפשר להוסיף לקראמבל קינמון, אבקת שקדים, קליפת לימון מגוררת, קמצוץ הל או אגוזים קצוצים.