אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

חלת בריוש ושוקולד ללא לישה

אחרי באגטים, לחמניות ופוקצ'ות ללא לישה, קרן אגם הכינה חלת בריוש עם מילוי שוקולד ולא האמינה כמה טוב זה יצא. אל תיבהלו מהמראה המחוספס של הבצק אחרי הערבוב - כי תצא לכם מהתנור חלה חתיכית מהממת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 09/05/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בכל פעם שאני מכינה עוד מאפה מבצק ללא לישה, אני מתרגשת מחדש שזה עובד כל כך טוב בלי מיקסר, בכלום עבודה וזמן. לוקח בערך שתי דקות להכין את הבצק ואני כל כך אוהבת את הקסם שמתקבל אחר כך.

 

הפעם הכנתי מבצק שמרים ללא לישה עוגת שמרים סטייל חלת בריוש ממולאת שוקולד שיצאה רכה ואוורירית, ממש כמו עוגת שמרים.

 

שימו לב: הערבוב בקערה יכול להטעות את מי שמכין בצק ללא לישה בפעם הראשונה כיון שהבצק לא נראה חלק ויפה כמו בצק שלשים במיקסר - מתקבל בקערה בצק מאוד מאוד דביק עם מרקם ״מלוכלך״, אבל זה בסדר גמור ולמראה המחוספס לא יישאר זכר בתוצאה הסופית של החלה.

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק:

600 גרם קמח חלה/לחם/מניטובה או קמח לבן רגיל

שליש כוס (66 גר) סוכר לבן

חצי כפית (3 גרם) מלח דק

כף (10 גרם) שמרים יבשים

2 ביצים גודל L

80 גרם חמאה מומסת

מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15%/27%

חצי כוס (120 מ״ל) חלב פושר

300 גרם שוקולד צ'יפס 

להברשה ועיטור:

ביצה טרופה

חופן שקדים פרוסים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מניחים בקערה גדולה קמח, סוכר, מלח, שמרים יבשים, ביצים חמאה מומסת ושמנת חמוצה ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים בהדרגה את החלב (לא מוסיפים את כל הכמות בבת אחת כי לא בטוח השבצק צריך את כולה) ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת והבצק מאוד מאוד דביק. אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים מעט חלב בכל פעם.

2 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעתיים בטמפרטורת החדר.

3 אחרי שהבצק תפח, מקמחים אותו מעט מלמעלה, מקמחים היטב משטח עבודה והופכים את הקערה עם הבצק אל המשטח המקומי. מקפלים את כל הבצק פנימה לצורת עיגול/כדור בעזרת הידיים או קלף (זה יעזור לו להתייצב לגמרי כיוון שהוא עוד קצת דביק). 

פרוסות חלת בריוש ובמילוי שוקולד ללא לישה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פרוסות חלת בריוש ובמילוי שוקולד ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מחלקים את כדור הבצק הגדול לשלושה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן (באורך התבנית שלכם) ובשליש התחתון של הבצק לרוחב זורים שורה נדיבה של שוקולד צ׳יפס, ומגלגלים את המלבן לרצועה עם השוקולד בפנים. חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים וקולעים משלושתם צמה.

5 משמנים תבנית אפייה מלבנית, מעברים אליה את החלה הקלועה, מכסים ומניחים להתפחה נוספת של 35-40 דקות.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות.

7 מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים על חלקה העליון ואופים 35-40 דקות עד שהחלה שחומה למראה ומוכנה.

8 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, פורסים וזוללים.

* לגרסת פרווה ממירים את חמאה במרגרינה/נטורינה ואת החלב במים.

* אם לא רוצים למלא בשוקולד-  אפשר בכל מילוי אחר שאוהבים

* אם רוצים להשאיר את החלה ללא מילוי, יש להוסיף לבצק מראש עוד שליש כוס סוכר.

חלת בריוש ושוקולד ללא לישה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
חלת בריוש ושוקולד ללא לישה|צילום: קרן אגם, mako אוכל