גבינית משפחתית ענקית
במקום להכין הרבה הרבה גביניות, קרן אגם מכינה השנה לשבועות גבינית אחת גדולה עם מלית ריקוטה ושמנת, וניל, קצת גרידת לימון ואוכמניות טריות (אפשר גם קפואות). הריח שיתפשט בבית יטריף את השכנים, והטעם? טיל
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
שליש כוס (60 גרם) סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
חצי כוס חלב
ביצה גודל L
80 גרם חמאה רכה
חצי מכל שמנת חמוצה (100 מ"ל)
חצי כפית גרידת לימון
חצי כפית מחית/תמצית וניל
למלית:
300 גרם גבינת ריקוטה
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
60 גרם אבקת סוכר
חצי כפית גרידת לימון
כפית מחית/תמצי וניל
כוס אוכמניות טריות (אפשר להמיר בפירות יער אחרים קפואים או טריים)
להברשה:
ביצה טרופה
חופן שקדים פרוסים
כף סוכר וניל
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים מחצית מכמות החלב (רבע כוס), ביצה, חמאה רכה ואת השמנת החמוצה, וניל וגרידת לימון, ומתחילים ללוש.
2 מוסיפים את יתרת החלב במזיגה איטית (רק אם הבצק זקוק לעוד נוזלים) וממשיכים ללוש הבצק עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע, שמעט נדבק למרכז תחתית הקערה.
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בתוכה כך שיצופה בשומן. מכסים את הקערה בנילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה במקרר).
4 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה (אם יש עוד הרבה זמן לבצק לתפוח, אפשר לכסות ולהעביר למקרר).
5 מרפדים תבנית תנור או תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה.
6 מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח ומרדדים אותו לריבוע גדול. מעבירים את הריבוע לתבנית המרופדת.
7 מעבירים את מלית הגבינה למרכז הריבוע ומיישרים אותה, כששומרים על שולי הבצק נקיים וללא מלית. מפזרים מעל הגבינה את האוכמניות וסוגרים את הבצק לצורת מעטפה (תופסים את הקצוות של המרובע ומפגישים את כולם במרכז.) מהדקים מעט בעזרת הידיים . מכסים את הבצק במגבת להתפחה נוספת של 40 דקות.
8 מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 מברישים את הגבינית בביצה טרופה, מפזרים שקדים פרוסים וסוכר וניל, ואופים 40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
10 מצננים לפני שפורסים, מקשטים באבקת סוכר אם רוצים ומגישים חמים.
* אפשר להכין כמה ימים מראש, להקפיא לפני אפייה ולאפות ביום בו רוצים להגיש.
* אפשר להכין מראש ולהקפיא את העוגה לאחר שהיא מצטננת מעט ולחמם שוב לפני הגשה.