לחמניות במילוי בראוניז
אם אתם אוהבים לחמניות עם ממרח שוקולד כנראה תעופו על הלחמניות האלה, שהן נהדרות כשלעצמן ועל אחת כמה וכמה עם מלית הבראוניז שנאפית איתן. אם אתם לא אוהבים לחמניות עם שוקולד, אין לנו על מה לדבר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
את המתכון הזה צילמתי בפעם הראשונה לפני שנה, רק שלא הייתי מרוצה מהתוצאה הסופית שלו והוא עמד המון זמן וחיכה שאשפצר אותו. השבוע סוף סוף זה קרה והמתכון הוכן שוב, תוקן ושופצר, כדי שאתם תוכלו להכין לחמניות שמרים מושלמות ממולאות במלית בראוניז הכי טעימה שיש. אם לשפוט לפי ההתנפלות של המתבגרים אחרי שהן יצאו מהתנור – מדובר בהצלחה גדולה.
מרכיבים :
לבצק שמרים (כ-12 לחמניות):
150 מ"ל חלב
כף שמרים יבשים
80 גרם סוכר לבן
שלושת רבעי כפית מלח דק
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם, מניטובה, חלה או קמח לבן רגיל
60 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל L
1-2 כפות גבינת ריקוטה או שמנת חמוצה
למלית בראוניז:
2 ביצים גודל L
100 גרם (חצי כוס) סוכר
חצי כפית מחית/תמצית וניל
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
רבע כפית מלח
50 גרם קמח לבן רגיל
לציפוי ולעיטור:
מעט מלח גס
ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
רבע כוס (60 מ"ל) מים
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק: מערבבים במיקסר מחצית מכמות החלב עם שמרים, סוכר, מלח וקמח לבן. מתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית ומוסיפים תוך כדי לישה חמאה רכה, ביצה וגבינת ריקוטה.
2 מוסיפים לאט לאט ובהדרגה את יתרת החלב עד שהבצק נאסף לכדור מעט דביק (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). לשים בסך הכל 10-12 דקות ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשומן מכל הצדדים ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
3 כשהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 80 גרם כל אחד, ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה, להתפחה. מכסים בניילון נצמד רופף או מגבת ומתפיחים 30 דקות.
4 מכינים מלית בראוניז: טורפים בקערה ביצים, סוכר ווניל. במיקרוגל ממיסים בפולסים קצרים חמאה ושוקולד צ'יפס.
5 מעבירים את תערובת השוקולד לביצים וטורפים היטב. מוסיפים מעט מלח ואת הקמח ומערבבים שוב.
6 בעזרת כלי קטן כמו קוקוט (או בידיים) יוצרים גומחה בכל כדור בצק וממלאים בתערובת הבראוניז. מפזרים מעל הבראוניז מעט מלח גס.
7 מברישים את שולי הלחמניות בביצה טרופה.
8 מחממים תנור ל-165 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד להזהבה.
9 בזמן שהן בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 5-6 דקות. מסירים מהאש.
10 כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים את השוליים שלהן בסירופ סוכר, ומגישים.
** הלחמניות במיטבן בסמוך להכנתן.