מיני עוגיות שוקולד צ'יפס
השבוע קרן אגם התחכמה, והקטינה את עוגיות השוקולד צ'יפס שלה לגודל ביס. התוצאה: קערה מפוצצת בעוגיות זעירות, שכיף לנשנש בביס-שניים או אפילו לאכול בקערה עם חלב. האם זה גרם לצריכת העוגיות לרדת? נו באמת
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בזמן האחרון יש אצלנו תנועה ערה של חברים של הילדים בבית, וכל הזמן יש ביקוש לעוגיות. מכיוון שהן נגמרות ממש מהר, ואני מוצאת את עצמי מכינה בלילות של עוגיות שוב ושוב כי הן נאכלות כמו גרעינים - החלטתי להקטין אותן, ואולי ככה יאכלו פחות (המסקנה: לא).
במקום להכין גלילי עוגיות גדולים ועבים הכנתי כאלה צרים וארוכים, ופרסתי מהם עוגיות קטנטנות. התוצאה הייתה מיני עוגיות שוקולד צ'יפס, שנכנסות כולן לצנצנת גדולה שעומדת על השיש, וזה פשוט נראה המוןןןןן עוגיות. חוץ מזה כיף ממש לנשנש את העוגיות האלה, כי כל אחת מהן היא ביס או מקסימום שניים, ויש ילדים שלא ננקוב בשמותיהם שמכניסים אותן לקערה עם חלב ואוכלים אותן כמו קורנפלקס.
עם התוספות אפשר כמובן לשחק - שוקולד מריר או לבן או חלב - ואפשר גם להוסיף אגוזים או חמוציות, פרג או שומשום. טעים זה בטוח יצא.
מרכיבים :
ל-30-44 עוגיות קטנות:
120 גרם חמאה רכה
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל
שליש כוס (67 גרם) סוכר דמררה
2 כפות סוכר חום כהה (אם אין, להמיר בחום בהיר)
כף תמצית וניל
ביצה גדולה
כף חלב
כוס ושליש (180 גרם) קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח דק
כוס (200 גרם) שוקולד צ'יפס, איזה שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה חמאה, סוכר לבן, סוכר דמררה וסוכר חום לתערובת חלקה. מוסיפים וניל, ביצה וחלב ומערבבים שוב.
2 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד צ'יפס ושוב מערבבים.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות של 15-20 דקות.
4 מוציאים מהמקרר, ובעזרת הידיים קורצים 6-7 גושים מהתערובת.
5 מגלגלים כל גוש לגליל צר וארוך ומניחים על צלחת או מגש מרופדים בנייר אפייה. כשכל הגלילים מוכנים מכניסים למקפיא ל-10-15 דקות (אם אין מקום אז למקרר ל-30 דקות). מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6 פורסים את גלילי הבצק לפרוסות ומסדרים בתבנית.
7 אופים 9-10 דקות, עד שהעוגיות זהובות למראה אבל עדיין רכות.
8 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה 4 ימים.
** אפשר להשאיר כמה גלילים במקפיא, ולפרוס ולאפות לפי הצורך.