עוגת תותים בחושה
לא כל עוגה שווה את התותים שרכשתם במחיר פראי, אנחנו מבינים. ממש כמו משמשים, מרגע שקונים תותים הביתה מתחילים חישובי עלות-תועלת מבאסים. אז לא כל עוגה שווה את זה, אבל זאת כן
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
חבל לקנות תותים ולהכין מהם עוגה.
חבל לקנות תותים ולהכין מהם ריבה.
חבל לקנות תותים ולהכין מהם מוס.
התותים כל כך יקרים עכשיו, אז מה תבזבזי אותם על עוגה?
אלו ההודעות שאני מקבלת כשאני מעלה מתכון שקשור לתותים, שהפכו להיות פרי לא זול בכלל. אני זוכרת איך בשנים קודמות כל כך שמרתי על התותים שלי במקרר, כי הם ממש יקרים ומה פתאום לבזבז אותם על עוגה, ואז מישהו בא ודחף למקרר סיר פתיתים, התותים עברו אחורה ואחרי חודש מצאתי אותם רקובים. אגב, זה קורה לי גם עם משמשים, עוד פרי שהעונה שלו קצרה וגם במהלכה הוא יקר. אני קונה ומכניסה למקרר, ולא מוציאה אותם משם כי אני רוצה לדעת שיש לי. אחרי חודש אני עורכת להם הלוויה.
חיים פעם אחת? תעשו עם התותים מה שאתם אוהבים! אני מאוד אוהבת תותים טריים, אבל חושבת שתותים בעוגה זה אחד הדברים הטעימים. ועוגת התותים והשקדים הזאת, שמכינים בתבנית פאי, יוצאת כל כך רכה, לחה וטעימה שאני בטוחה שלא תרגישו לשנייה שסתם בזבזתם תותים.
מרכיבים :
לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
150 גרם חמאה, רכה
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח דק
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים (שקדים טחונים לאבקה)
חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
חופן תותים, שטופים וחצויים
1 כף סוכר וניל
חופן גפרורי שקדים או שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית היטב.
2 מערבבים בקערה את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם משחתי אחיד.
3 מוסיפים ביצים וטורפים היטב. מוסיפים וניל ומערבבים.
4 מוסיפים מלח, קמח לבן, אבקת אפייה וקמח שקדים ומערבבים.
5 מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מערבבים לבלילה אחידה (הבלילה מאוד סמיכה, זה בסדר).
6 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים.
7 מפזרים את התותים ומפזרים עליהם סוכר וניל.
8 מקשטים בשבבי שקדים ואופים 25-35 דקות, עד שהעוגה שחומה למראה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מצננים, בוזקים אבקת סוכר אם רוצים, ומגישים.
** אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה רגילה בקוטר 24.
** העוגה נשמרת עד שלושה ימים במקרר.