אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגת וניל

הסיפור של העוגה הזאת מתחיל בהתלהבות, עובר דרך שברון לב קטן ונגמר ביופי גדול, טעם נהדר והבנה שהחיים הם לא תמיד תוכנית כבקשתנו

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 27/04/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגה הזאת הייתה אמורה להיות עוגת וניל וממרח נוצ'לה (מכירים נוצ'לה? זה מצרך שזמין היום בחנויות למוצרי אפייה וגם בסופרים גדולים. אם אין – אפשר להחליף בנוטלה או בכל ממרח שוקולד אחר). כשהכנתי אותה חשבתי שממרח הנוצ'לה יישאר במרכז העוגה וייאפה איתה, כפס יפה באמצע, אבל אז היא יצאה מהתנור וכמו שאתם רואים שכבת השוקולד צנחה לתחתית. לרגע הייתה על פניי אכזבה גדולה. כבר חשבתי לגנוז אותה, אבל אז טעמנו ממנה, וצילמנו אותה, והיא הייתה כל כך טעימה ועוד יותר יפה בתמונות, והבנו שהיא בעצם דוגמה ממש טובה לדברים שאנחנו מכינים עם ציפייה מסוימת שייצאו כמו שדמיינו או כמו שראינו אותם בתמונה אצל מישהו אחר, וכשהם יוצאים אנחנו לומדים לאהוב אותם כמו שהם יצאו אצלנו.

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק 11*29 ס"מ:

200 חמאה רכה

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

3 ביצים גודל L

כפית מחית/תמצית וניל

1 כוס (240 מ"ל) חלב

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כוס ממרח נוצ'לה (ניתן להמיר בנוטלה או בממרח שוקולד אחר)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 משמנים היטב תבנית אינגליש קייק (לא חד פעמית).

3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה וסוכר עד שהתערובת הופכת למשחתית. מוסיפים ביצים, וניל וחלב וטורפים שוב.

4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.

5 מעבירים מחצית מבלילת העוגה לתבנית, מפזרים את ממרח הנוצ'לה ומעליו את החצי השני של הבלילה. אם רוצים, מעבירים סכין ליצירת דוגמת שיש.

6 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מקשטים באבקת סוכר.

עוגת וניל ונוצ'לה (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
כולנו אוהבים אותך עוגת וניל ונוצ'לה!|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

** העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים.