עוגת שיש נוטלה רכה רכה
יש כל כך הרבה מתכונים לעוגות שיש, שאפשר בלי בעיה להכין בכל יום שישי אחת אחרת. כלומר אפשר, אבל רק עד שמגיעים לאחת הזו - בבית של קרן אגם מכינים אותה כבר חודש, והיא מסרבת להתפנות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגות שיש אף פעם לא נמאסות עליי. בכל שישי אני מכינה אחת כזו, שתהיה בבית, כי בסוף זו העוגה שכל המתבגרים שלי אוהבים והיא תמיד מתחסלת. זאת גם עוגה שממש כיף לארח איתה, ולמרות שיש מלא מתכונים לעוגות שיש אני אוהבת תמיד לגוון ולנסות חדשים. המתכון הזה נדבק ומככב אצלנו בבית כבר חודש.
מרכיבים :
לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:
2 ביצים גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה
חצי כוס (120 מ"ל) חלב רותח
כפית מחית/תמצית וניל
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
3 כפות נוטלה או כל ממרח שוקולד אחר
2 כפות אבקת קקאו
אבקת אפייה, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 טורפים בקערה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים שמן וטורפים שוב. מוסיפים שמנת וחלב חם וטורפים.
3 מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים שלושה רבעים מהבלילה לתבנית. לשאר הבלילה מוסיפים נוטלה וקקאו ומערבבים היטב.
5 מוזגים את בלילת הנוטלה מעט הבלילה הלבנה ומערבבים בסכין ליצירת דוגמת שיש.
6 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
7 מצננים, זורקים אבקת סוכר ומגישים.

** העוגה תישמר ארבעה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.
** אפשר להמיר את הנוטלה בכל ממרח שאוהבים.
** לגרסת פרווה מחליפים את הנוטלה בנוטלה צמחית, את השמנת להקצפה מחליפים בקרם קוקוס או בשמנת צמחית ואת החלב בתחליף חלב.




