אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות שקדים פיסטוק של קרן אגם

לא ברור מה יותר מדהים בעוגיות האלה: ציפוי הפיסטוק הקראנצ'י, הטוויסט של מחית הפיסטוק בבצק או העובדה שהן מוכנות בחצי שעה גג. קיבלנו מקרן אגם מתכון לעוגיות קלות וטעימות בטירוף ואנחנו בונים עליהן לסופ"ש

קרן אגם | | פורסם 29/02/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר

רבע כפית מלח דק

כפית גרידת לימון

כפית תמצית או מחית וניל

כוס (100 גרם) שקדים טחונים

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

2 כפות אבקת קורנפלור

2 כפות מחית פיסטוק

לציפוי:

כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל מצרכי הבצק: חמאה, אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, וניל, שקדים, קמח, קורנפלור ומחית פיסטוק עד לקבלת בצק. אם הבצק לא מתאחד, מוסיפים כפית מים בטמפרטורת חדר.

3 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

4 מפזרים פיסטוקים גרוסים בצלחת רחבה.

5 מגלגלים כל אחד מחלקי הבצק לצורת גליל אחיד, לא דק מדי.

6 מברישים כל גליל במים מכל הצדדים ומגלגלים בצלחת הפיסטוקים כך שכל הבצק יצופה בפיסטוקים.

7 פורסים כל גליל מצופה לפרוסות בעובי 2-3 ס״מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8 אופים למשך 12-13 דק עד שהעוגיות מעט מזהיבות. 

9 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

איזה יופי של ציפוי. עוגיות שקדים פיסטוק של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
איזה יופי של ציפוי. עוגיות שקדים פיסטוק של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!

* נזהרים לא לאפות יותר מדי: העוגיות ייצאו רכות מהתנרו וייתייצבו בצינון.