עוגיות אוזני פיל עם פקאן וקינמון
מה קורה כשמכינים את העוגיות הכי טעימות הידועות לאדם - אוזני פיל כמובן - בגרסה משודרגת עם קינמון ואגוזי פקאן טחונים? קרן אגם ניסתה, וגילתה שאפילו הכי טעים יכול להיות טעים עוד יותר
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
עוגיות אוזני פיל הן לגמרי העוגיות שהכי אהבתי בילדותי, ועד היום יש לי חיבה גדולה אליהן. אני אוהבת אותן כשהן קריספיות, אבל עם השנים למדתי לאהוב גם עוגייה כזו שקצת איבדה מהפריכות שלה, מה שבעיניי מעיד על אהבת אמת. אני כל כך אוהבת אוזני פיל שכשאני מגיעה לפריז זו תמיד העוגייה הראשונה שאני קונה, ולשמחתי היום גם מוכרים כאלו גדולות, יפות ואיכותיות.
פעם הייתי מכינה אוזני פיל מבצק עלים שקונים קפוא, אבל מאז המצאת הבצקים המצוננים זה הרבה יותר נגיש וקל. השבוע, רגע לפני שהורים שלי, שמכורים לקינמון, הגיעו לביקור, הוצאתי בצק עלים מצונן מהמקרר והכנתי להם אוזני פיל, ובשביל לגמרי לפנק הוספתי קינמון ופקאנים. כשאמא שלי מבקשת לקחת הביתה בקופסה את מה שנשאר - אני יודעת שיצא מדהים.
מרכיבים :
ל-20-25 עוגיות:
1 חבילה של בצק עלים מצונן (כ-400 גרם)
130 גרם אגוזי פקאן
130 גרם סוכר חום
כף קינמון
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון פקאנים עם סוכר וקינמון לתערובת פירורית. מפזרים מחצית מהכמות על נייר אפייה.
2 מניחים את בצק העלים על פירורי הפקאן ובעזרת מערוך מרדדים מעט, כדי לעזור להם להידבק לבצק. מפזרים את יתרת האגוזים על הבצק ומרדדים שוב עם המערוך.
3 מגלגלים את הבצק פנימה משני הצדדים כמו ספר תורה (אני עושה את זה מהצד הצר של הבצק). מעבירים למקרר ל-20 דקות התייצבות (או 10 דקות במקפיא). השלב הזה הוא לא חובה, אבל יותר נוח לפרוס את הבצק כשהוא קר ויציב.
4 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 פורסים את הבצק לפרוסות דקות של 1-2 מ"מ ומסדרים בתבנית.
6 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה, ומצננים לחלוטין.
** העוגיות יישמרו טריות ופריכות עד ארבעה ימים בכלי אטום.
** את הפקאנים אפשר להמיר בכל אגוז שאוהבים.
** אם אין סוכר חום אפשר להשתמש בסוכר לבן.
** בשימוש בבצק עלים על בסיס חמאה המתכון כמובן הופך לחלבי.