אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים בחושה משגעת

רק אחרי שפורסים את העוגה הזאת ומעבירים לצלחת מבינים את הקסם: שכבה נסתרת של מעין קראמבל תפוחים קינמון שהתקרמלו בתחתית התבנית. הכי כיף לאכול אותה כשהיא עדיין חמימה ולפרגן לידה כדור גלידה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 04/07/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את העוגה הזו אופים ב-2 שכבות: תפוחים בתחתית ומעליהם בלילה של עוגה, כך שהיא יוצאת מהתנור קצת כמו קראמבל תפוחים, רק עם בצק עוגה מעל. ועם כדור גלידה וניל בצד היא בכלל וואו.

 

מניסיון שלי, גם חימום פרוסה אחת במיקרו עושה איתה את העבודה אם לא אוכלים אותה מיד מהתנור. התפוחים מתקרמלים בתחתית שלה והיא בהחלט עוגת תפוחים שונה.

מרכיבים :

לתפוחים המקורמלים:

30 גרם חמאה

4 תפוחים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

כפית קינמון

חצי כוס אגוזי מלך טחונים דק (אפשר להמיר בפקאנים)

1-2 כפות סוכר וניל

3 כפות סוכר לבן רגיל (או סוכר חום בהיר)

לבלילה (אתבנית אינגליש קייק):

2 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

90 גרם חמאה מומסת

כפית מחית/תמצית וניל

כפית וחצי אבקת אפייה

כוס וחצי קמח לבן רגיל

לעיטור:

5-6 פרוסות מחצי תפוח

אבקת סוכר (אחרי האפייה)

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים פנימה קוביות תפוחים ומבשלים אותם עד שהנוזלים מתאדים והתפוחים רכים ושזופים. מוסיפים קינמון, אגוזים וסוכר, מערבבים ושומרים את התערובת בצד.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

3 מכינים את הבלילה: טורפים סוכר וביצים, מוסיפים חמאה מומסת, וניל וטורפים שוב.מוסיפים אבקת אפייה וקמח וטורפים שוב לקבלת בלילה אחידה (הבלילה יוצאת די סמיכה, זה בסדר).

4 משמנים תבנית אינגליש קייק (עדיף גם לרפד בנייר אפייה לחילוץ קל), מניחים בתחתית את התפוחים המקורמלים, מעליהם יוצקים את בלילת העוגה, ומעל הבלילה פרוסות של תפוחים.

5 אופים 50-60 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצאעם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט ומגישים, מומלץ מאוד להגיש חמים עם כדור גלידה בצד.