בייגלה משודרג עם הפתעות טעימות
סוף סוף צפויה לנו התקררות, ואולי אפילו גשמים, מה שמעורר מיידית את החשק לאפות בצקים חמימים וטעימים. קרן אגם סידרה לנו מתכון מושלם לבייגלס של סופ"ש, עם תוספות מטריפות וציפוי טעים במיוחד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (15-20 יחידות):
2-2 וחצי כוסות מים
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח דק
שני שליש כוס (132 גרם) סוכר לבן
1 קילו קמח לחם/פיצה/חלה או קמח לבן רגיל
כוס חמוציות
כוס זיתים פרוסים (ירוקים או שחורים)
חצי כוס שבבי בצל מטוגן מיובש
4 כפות שמן זית
לציפוי:
כוס שומשום לבן
חצי כוס שומשום שחור
חצי כוס שבבי בצל מטוגן מיובש
100 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת
להברשה אחרי האפייה:
חצי כוס שמן זית
כף מלח אטלנטי גס
100 גרם גבינת גרנדה פדנו מגוררת
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר חצי מכמות המים, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים קמח, חמוציות, זיתים ושבבי בצל ומתחילים בלישה. מוסיפים שמן זית ומתחילים להוסיף את יתרת המים, בהדרגה (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. אם הבצק נפרד מהדפנות של המיקסר ונשאר מעט דבוק לתחתיתו - זה מספיק). לשים כ-10 דקות.
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומכסים בניילון להתפחה של שעה וחצי-שעתיים.
3 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים במשקל 70-80 גרם. מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת. מכסים להתפחה נוספת של 20-30 דקות.
4 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומכינים קערה נוספת עם מים.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
6 יוצרים בכל כדור בצק חור בעזרת האגודל ומותחים אותו מעט לקבלת צורת בייגלה.
7 טובלים כל בייגלה בקערת המים משני הצדדים ומעבירים לקערה עם הציפוי. מניחים בתבנית ובעזרת היד מועכים את הבייגלים מעט ובעדינות. מתפיחים עוד 25 דקות במקום חמים.
8 אופים את הבייגלים 10-15 דקות, עד שהם שחומים ויפים (הזמנים עשויים להשתנות מתנור לתנור).
9 מערבבים בקערה שמן זית עם מלח אטלנטי גס, וכשהבייגלים יוצאים מהתנור מברישים אותם מיד בתערובת.
10 מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל גרנה פדנו מגוררת. מומלץ להגיש חמים.
שבת שלום ובתיאבון!