עוגיות תמרים נדירות
איך הופכים מגולגלות תמרים לקלות אפילו יותר? מוותרים על הקירור של הבצק, מקבלים את החמאה באהבה גם אם היא רכה וגם אם קרה מהמקרר, ובמקום גלגול מסתפקים בקיפול. והתוצאה? אפילו יותר טובה מהרגיל!
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אנחנו מדברים הרבה על החולשות שלנו באוכל, לאיזו מנה אף פעם לא נוכל לסרב, מה אנחנו הכי אוהבים ואיזה מאכל הכי "מסוכן" לנו כי אנחנו יודעים שלא נוכל לעמוד בפניו. אז אני לא רואה את זה כחולשה - אני פשוט יודעת שבין החך שלי לעוגיות האלה שאני כל כך אוהבת יש חיבור שמימי שאיש לא יוכל לשבור. עוגיות תמרים זו אהבה מטורפת שלי, והרבה שנים אני מכינה רולדות תמרים לפי מתכון ישן, שכולל הרבה יותר מרכיבים ועבודה מהמתכון שאני נותנת לכם היום.
בשבוע שעבר התחשק לנו משהו מתוק אחר הצהריים, אז הכנתי בצק פריך בסיסי יחסית עם מעט מרכיבים, אפילו לא ציננתי אותו אלא רידדתי מיד, ויצא שתוך 45 דקות היו בבית עוגיות מדהימות לנשנש. גם שלב הגלגול שלהרבה אנשים קשה מתבטל פה, וכל מה שצריך זה לקפל את הבצק מצד אחד על הצד השני וזהו.
יצאו עוגיות רכות פריכות והכי טעימות שהכנתי. ממליצה להכפיל כמויות, כי הן מתחסלות במהירות שיא.
מרכיבים :
לכ-20 עוגיות:
2 כוסות+2 כפות (300 גרם) קמח לבן רגיל
חצי כוס (50 גרם) קמח שקדים (אבקת שקדים)
שליש כוס (66 גרם) סוכר לבן
200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2-3 כפות מי קרח
למריחה:
מכל (450 גרם) ממרח תמרים
לציפוי:
חופן שקדים פרוסים
חופן סוכר גבישי לבן אטום (לא חובה)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבבים קמח לבן, קמח שקדים וסוכר במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים).
2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
3 מוסיפים כף מים קרים ומעבדים. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד מעט מים בכל פעם ומעבדים. אל תמהרו להוסיף מים, נסו לחבר את הבצק ורק אם לא מצליח – תוסיפו.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5 חוצים את הבצק לשניים. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו היטב.
6 מניחים חלק בצק אחד על הנייר המקומח ומקמחים מעט את הבצק מלמעלה. מרדדים למלבן.
7 מורחים מחצית מממרח התמרים.
8 מקפלים את החלק הימני של הבצק כלפי האמצע (הכי טוב להיעזר בנייר האפייה), ואז מקפלים את הצד השמאלי על הימני כמו מעטפה.
9 מעבירים את הרולדה לתבנית (אני פשוט מגלגלת את הרולדה מנייר האפייה ישירות לתבנית), וחוזרים על כל הפעולות עם חלק הבצק השני.
10 חורצים בעזרת סכין חדה חריצים לרוחב הבצק (לא חותכים עד הסוף אלא עד חצי הדרך), לסימון החיתוך לעוגיות אחרי האפייה.
11 מברישים את הרולדות במים ומפזרים שקדים וסוכר גבישי.
12 אופים כ-35 דקות עד שהבצק מזהיב ממש מעט ומתייצב.
13 מצננים לחלוטין ופורסים. מקשטים באבקת סוכר.
** העוגיות יישמרו עד ארבעה ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, ואני מבטיחה לכם שהן לא יחזיקו מעמד אפילו יום אחד.
** את ממרח התמרים ניתן להמיר בממרח חלבה, שוקולד, ריבה או קרם שקדים.