עוגיות חמאה עם לוטוס
עוגיות בצק פריך דקיקות ומדויקות, אפויות בעדינות לצבע זהוב בהיר וטבולות בממרח לוטוס חמים. שילוב מאופק וממכר שאולי מדבר בשקט, אבל נשאר בזיכרון הרבה אחרי הביס
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהכשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
225 גרם (כוס וחצי ועוד כף גדושה) קמח
2 וחצי כפות אבקת סוכר
7 גרם אבקת אפייה
100 חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 חלמונים מביצים גודל M
110 מ"ל שמנת מתוקה
כוס ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון, בידיים או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורי בצק.
2 מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל מעט דביק וזה אחלה).
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומועכים לצורת דיסקית. מעבירים למקרר ל-45 דקות (לא פחות) עד שעה וחצי.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות.
5 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 2-3 מ"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים שווים.
6 מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות. מצננים היטב.
7 מחממים מעט במיקרוגל את ממרח הלוטוס בקערה חסינת חום, וטובלים כל עוגייה עד האמצע. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים לציפוי להתייצב (הכי טוב במקפיא).
8 מעבירים לצנצנת.




