אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות חמאה עם לוטוס

עוגיות בצק פריך דקיקות ומדויקות, אפויות בעדינות לצבע זהוב בהיר וטבולות בממרח לוטוס חמים. שילוב מאופק וממכר שאולי מדבר בשקט, אבל נשאר בזיכרון הרבה אחרי הביס

קרן אגם | mako | פורסם 25/12/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהכשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

225 גרם (כוס וחצי ועוד כף גדושה) קמח

2 וחצי כפות אבקת סוכר

7 גרם אבקת אפייה

100 חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 חלמונים מביצים גודל M

110 מ"ל שמנת מתוקה

כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון, בידיים או במיקסר עם וו גיטרה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקוביות חמאה קרות עד לקבלת פירורי בצק.

2 מוסיפים את החלמונים והשמנת המתוקה ומעבדים שוב עד לקבלת בצק אחיד (הבצק מתקבל מעט דביק וזה אחלה).

3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומועכים לצורת דיסקית. מעבירים למקרר ל-45 דקות (לא פחות) עד שעה וחצי.

4 מחממים תנור ל-160 מעלות.

5 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 2-3 מ"מ, ובעזרת קורצן קורצים עיגולים שווים.

6 מסדרים את העיגולים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 20 דקות. מצננים היטב.

7 מחממים מעט במיקרוגל את ממרח הלוטוס בקערה חסינת חום, וטובלים כל עוגייה עד האמצע. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ומניחים לציפוי להתייצב (הכי טוב במקפיא).

8 מעבירים לצנצנת.