אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

פוקצ'ות זעתר של קרן אגם

בדיוק בזמן לחופש הגדול, קרן אגם חולקת איתנו את המתכון לפוקצ'ות הזעתר השמנמנות והממכרות שלה. רק בקשה אחת יש לה: תשתמשו בזעתר טרי, כי אין מבאס יותר מזעתר ששכב במגירה ונהיה מריר. התמכרות נעימה למתפיחים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 13/07/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השבוע אני בתאילנד ורגע לפני נסיעה הכנתי פוקאצ’ות זעתר שאני כל כך אוהבת להגיש, ואני לא מבינה איך עד היום המתכון שלהן לא עלה פה. הן רכות, שמנמנות וטעימות ואני בטוחה שתתמכרו אליהן.

 

תמיד אפשר לשחק עם התוספת אם בא לכם לגוון, למרות שעם תוספת הזעתר הפוקצ'ות האלה היסטריות. אני קונה זעתר טרי, זה מאוד חשוב בעיניי שלא יהיה ישן ומריר - ככה שמומלץ מאוד לטעום קצת מבקת הזעתר לפני שמכינים ולוודא שאין לה טעם לוואי.

מרכיבים :

לבצק (7-8 פוקצ'ות):

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לחם/חלה/פיצה

כף שמרים יבשים

רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן

כף מלח דק

2-3 כפות שמן זית

כוס-כוס וחצי (240-360 מ"ל) מי ברז

לממרח זעתר:

חצי כוס (100 מ"ל) שמן זית

3-4 כפות אבקת זעתר

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר, מלח, שמן זית ומחצית מכמות המים. מוסיפים עוד מים במזיגה איטית והדרגתית (ייתכן מאוד שלא יהיה צורך בכל הכמות).

2 ממשיכים ללוש 10-12 דקות עד לקבלת  בצק גמיש חלק ומעט דביק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר מעט דבוק בתחתית (ואל תוותרו על החלק שנדבק לתחתית המיקסר - הוא עושה את כל ההבדל בבצק).

3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית ומגלגלים אותו כך שיהיה מצופה שומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומעבירים להתפחה של לילה במקרר או למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.

4 מחלקים את הבצק ל 7-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לעיגול.

5 מניחים את כל העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקומחת ודואגים למרווח בין כל עיגול. 

6 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה לפחות או 3-4 שעות במקרר.

7 מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים בתנור תבנית תנור הפוכה או אבן שמוט ומחממים אותה היטב.

8 מערבבים בקערה שמן זית וזעתר עד לקבלת ממרח חלק. בינתיים מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, ומקמחים אותה מעט.

פוקצ'ות זעתר שמנמנות וטעימות (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פוקצ'ות זעתר שמנמנות וטעימות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

8 מכינים את הפוקאצות: מותחים כל עיגול בצק לרצועה ארוכה ומניחים על התבנית החמה. מניחים במרכז כל פוקצ'ה ככף ממרח הזעתר ומורחים לאורכה. חוזרים על אןץה פעולה עם שאר הכדורים.

9 אופים את הפוקצ'ות בתנור (עדיין על 230 מעלות) למשך 7-9 דקות עד להזהבה של הפוקאצות, מוציאים ומיד מברישים אותן בשמן זית. 

* מי שלא רוצה זעתר יכול להבריש את הפוקצ'ות במעט מים, לפזר מלח גס ולאפות, או להניח במרכז כל תוספת אחרת שאוהבים