עוגת התפוזים הכי טובה (וגבוהה) של קרן אגם
כשקרן אגם, אישה שהכינה כמה טורטים בחייה, אומרת לנו שזה הטוב ביותר שלה - אנחנו עוצרים הכל והולכים להכין אותו. הסוד למרקם ולגובה טמון במיץ תפוזים קנוי וקצת ממותק, ככה שאפילו לא צריך לסחוט או להזיע
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
זו עוגת הטורט הטובה ביותר שהכנתי מימי, והכנתי כמה.
אני זוקפת את הגובה, המרקם והטעם שלה לזכות מיץ תפוזים קנוי שהוא קצת ממותק, ועשה שינוי מאוד גדול. באמת שאין חובבת עוגות של פעם גדולה ממני, ואני יכולה להתבונן שעות בטורטים גבוהים מכוסים באבקת סוכר.
מרכיבים :
תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור:
6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבון וחלמון
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
כפית תמצית/מחית וניל
כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים קנוי
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
שקית (10 גרם) אבקת אפייה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מעלים את מהירות המיקסר, מוסיפים לאט ובהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב. מוסיפים בהדרגה את החלמונים, אחד אחד תוך כדי הקצפה.
3 מוסיפים שמן, וניל, ומיץ תפוזים וממשיכים להקציף.
4 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב (הכי טוב להמשיך עם המקצף של המיקסר אבל במהירות בינונית).
5 יוצקים את הבלילה לתבנית לא משומנת (תבנית אנג'ל/סיר פלא/תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור).
6 אופים כ 60-70 דקות עד שהעוגה שזופה ויציבה.
7 מוציאים מהתנור. אם משתמשים בתבנית אנג׳ל - הופכים אותה על משטח ומצננים ככה. אם משתמשים בכל תבנית אחרת, פשוט מעבירים לרשת צינון ומצננים את העוגה לפני חילוץ.
8 מחלצים את העוגה מהתבנית, בוזקים מלא אבקת סוכר ומגישים.